Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Orehovi rogljički

Orehovi rogljički so priljubljeno drobno pecivo, ki ga sama velikokrat pripravljam. Recept mi je zaupala moja dobra prijateljica, za kar sem ji zelo hvaležna.

Za pripravo potrebujem:Orehovi rogljički

  • margarino – 50 dag

  • belo moko – 1 kg

  • slatka smetana – 2 lončka

  • mleti orehi – cca 30 dag (lahko so tudi mleti lešniki)

  • vanilij sladkor – 2 vrečkice

Na delovno površino dam  presejano moko. Na moko dam margarino in jo z nožem razrežem na drobno. Nato jo z rokami, skupaj z moko, razdrobim.

Na to razdrobljeno maso dodam mlete orehe, vanilijev sladkor in polijem z smetano.

Vse sestavine na hitro pregnetem v gladko testo. Testo narežem na več delov, iz vsakega dela naredim „klobaso“, (debeljine cca 1,5 cm) in jo narežem na cca 6-7 cm dolge koščke. Vsak košček posebej oblikujem v rogljiček.

Pekač obložim z peki papirjem in nanj naložim rogljičke. Rogljički med peko malo narastejo, zato  jih ne zlagam preveč skupaj.

Rogljičke pečem v pečici, segreti na 180 st.C, cca 20 minut. Ko pričnejo dobivati barvo so pečeni. Pečene še vroče povaljam v sladkorju ali v sladkorju v prahu.

Nasvet:

– Verjetno ste opazili, da masi ne dodam navadnega sladkorja, zato jih na koncu povaljam v sladkorju. Sami se odločite ali boste to storili ali ne;

– Orehovi rogljički so najbolj dobri, ko se malo “odpočijejo”. Če jih boste shranili v primerno posodo, bodo zelo dolgo počakali. Seveda, če jih prej ne boste pojedli. Sama jih delam vedno iz dveh mas.  Če se boste pri izdelavi malo potrudili, jih lahko tudi komu podarite.

Sorodni recepti:

Pustni krofi
Pecivo na suho
Jagodni tiramisu
Češnjev zavitek

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se