Sušenje gob je star način shranjevanja tistih gob, ki niso več v “rosnih” dnevih. Morajo biti še dokaj čvrste, predvsem pa ne smejo biti črvive. Jaz sama sušim samo jurčke, verjetno pa kdo drug suši še nekatere druge. Kako pripravim gobe za sušenje? Najprej jih normalno dobro očistim, po potrebi obrišem z suho krpo. Gobe, […]
Shranjevanje gob v zamrzovalnik
Shranjevanje gob v zamrzovalnik je eden izmed načinov shranjevanja gob za kasnejšo rabo. Na zelo preprost in hiter način lahko pripravimo in shranimo gozdni „plen“ za kasnejši čas, ko v gozdu ne bo več ne duha, ne sluha po gobah. Gobe za shranjevanje pripravim po naslednjem postopku: Najprej jih dobro očistim, tudi z suho krpico, […]
Vložene štorovke
Prihaja čas, ko bo štorovk obilo (saj moralo bi jih biti). Iz njih si lahko skuhamo dobro juho, lahko si jih prepražimo z jajčko, nekaj si jih shranimo v zamrzovalnik, odlične pa so tudi vložene štorovke. Te počakajo dlje in jih lahko uživamo celo zimo. Seveda, če smo bili pridni pri nabiranju. Za vložene štorovke […]
Vloženi jurčki
Vloženi jurčki so odlična priloga k raznovrstnim narezkom. Iz njih lahko pripravimo tudi gobjo solato, ali pa jih, namesto šampinjonov damo na pico. Pri nas doma nimamo radi preveč kislih stvari, za to je tudi ta recept takšen, da gobice niso preveč kisle. Zame ravno prav. Potrebujem: jurčke – za pribljižno 10 malih kozarčkov (mlade, […]
Zadnji komentarji