Testenine s špinačnim pestom so jed, ki jo lahko ponudite tudi kot predjed, glavno jed ali pa čisto samostojno jed. Priprava je zelo preprosta in hitra. Pesto si lahko pripravite v malo večjih količin in ga shranite v dobro zaprt kozarec. V hladilniku lahko počaka tudi nekaj dni. Seveda lahko pesto tudi kupite, vendar je […]
Testenine z špinačo in orehi
Testenine z špinačo in orehi so okusen in zdrav obrok, ki ga lahko pripravimo zelo hitro. Za pripravo potrebujem: – Poljubne testenine – cca 500 g (za 4 odrasle ljudi) – Vodo – cca 1,5 l – Mlado špinačo – cca 500 g – Sladko smetano – 2 kozarčka – Smetano za kuhanje – 1 […]
Špageti carbonara
Špageti carbonara so preprosta, a zelo okusna jed, ki jo vsak pripravlja malo drugače. Pri nas doma ne dodamo jajca, ker nam pač to ni všeč. Za pripravo potrebujem: Špagete- cca 500g Smetano za kuhanje – 500ml Dimljeno slanino (pršut, salamo) – 200 g Nariban sir (kateri koli) – cca 200g Parmezan – malo (za […]
Testenine s paradižniki in rukolo
Testenine s paradižniki in rukolo so lahek in zdrav poletni obrok, ki le malo kateremu ne odgovarja. Za pripravo potrebujem (za 4 osebe): – Testenine (poljubne) – cca 500 g – Češnjevih paradižnikov – cca 600 g – Sardelice iz konzerve – cca 7-8 kom – Rukolo – večji šopek – Česen – 4 stroke […]
Makaronov narastek z mletim mesom in bučkami
Makaronov narastek z mletim mesom in bučkami je zanimiva kombinacija testenin, mesa in zelenjave. Za 4 osebe potrebujem: makarone – cca 300-350 g mleto meso (faširano) – 500 g korenček – 1 kos čebulo – 1 večjo česen – 2 stroka bučke – 2 srednje veliki maslo – 1 večjo žlico moko – 1 žlico […]
Testenine s tuno
Testenine s tuno, so ena izmed jedi, ki je pogosto na naših jedilnikih. Za pripravo potrebujem: testenine – cca 500 g pretlačeni paradižnik – cca 500 g čebulo – 1 kom tuno iz pločevinke – cca 200 g nariban parmezan – cca 3 žlice česen – 2 stroka peteršilj – malo origano malo olje – […]
Široki rezanci z mletim mesom in jajčevci
Široki rezanci z mletim mesom in jajčevci so lahko odlično kosilo. Za 4 osebe potrebujem: široke rezance – cca 40 dag mleto meso – ½ kg (mešano ali pa samo goveje) jajčevec – 1 srednje veliki dobro zrel paradižnik – 3 paradižnike (če nimate svežega, lahko uporabite konzerviranega) čebulo – 1 večjo česen – 2 […]
Široki rezanci z lososom in špinačo
Široki rezanci z lososom in špinačo je zdrava in zelo okusna jed, ki jo lahko postrežete kadar koli. Za 4 osebe potrebujem: lososov file – 300 g špinačo – cca 100 g limeto – 1 kom smetano za kuhanje – 250 ml široke rezance – cca 250 g (včasih pripravim polnozrnate) sol beli poper muškatni […]
Špageti z zelenjavo
Špageti z zelenjavo so vedno dobrodošel in zdav obrok. Za pripravo rabim (4 osebe): špagete – cca 40 dag (lahko tudi polno zrnate) por – 1 srednje velik korenje – 2 – 3 srednje velike brokoli – polovica srednje velike glave česen – 1-2 stroka smetana za kuhanje – cca 250 g peteršilj – mali […]
Špageti z paradižnikovo omako
Zelo preprosta in hitro pripravljena jed, so špageti z paradižnikovo omako. Obožujejo jo tako odrasli, kot otroci. Kar vidim jih, vse popacane, ampak zelo zadovoljne. Za 4 osebe potrebujem: špagete – cca 50 dag paradižnik – cca 1 kg (zrelega – če ga nimam, kupim konzerviranega) česen – 2 stroka šalotko – 2 kom (če […]
Riževa solata z piščancem
Riževa solata s piščancem je lahko polnovreden dnevni obrok. Za 4 osebe potrebujemo: piščančji file – 1 kom riž, ki se ne razkuha – cca 30dag korenček – 2 kom grah v zrnju – 1 konzerva olje – cca 3 žlice kis (lahko jabolčni) – 3 žlice sol, poper Riž operite in ga skuhajte v […]
Testenine s tunino in paradižnikom
Testenine s tunino in paradižniki so odlična kombinacija sestavin, s katero dobi telo veliko za zdravje potrebnih snovi. Za 4 osebe potrebujete: testenine – cca 40dag (lahko so peresniki, ni pa nujno) tunina – 1 večja konzerva olive – po okusu češnjevi paradižniki – cca 30 dag olivno olje – cca 2-3 žlici sesekljani peteršilj […]
Široki rezanci
Široki rezanci so lahko odlična priloga k mesnim jedem, z različnimi omakami. Potrebujete: široke rezance maslo drobtine- vodo- sol Široke rezance skuhamo v slani vodi. Kuhane odcedimo in izplahnemo z mrzlo vodo. Dobro odcejene vsujemo v skledo in jih prelijemo z na maslu prepraženimi drobtinami. Postrežemo jih lahko k različnim zrezkom v omaki: goveji zrezek […]
Špageti z bolones omako
Testenine so tisto živilo, ki kakor koli ga pripravimo, ne moremo zgrešiti. Vedno so okusne. Pri nas doma so najbolj priljubljeni špageti z bolones omako. Pa poglejmo kako jo pripravim. Za 4 osebe potrebujemo približno: Mleto mešano meso – cca ½ kg Špageti – cca 40 dag(lahko so tudi polnozrnati) Olje – cca 5 žlic […]
Makaranovo meso
Saj ste že slišali za „makaronflajž“ a, ne? Ne da ste slišali zanj, tudi naredili ste ga verjetno že velikokrat. Mogoče ga na tale način še niste. Bi poizkusili makaronovo meso? Za 4 osebe potrebujemo: svinjine – cca ½ kg (poljubni deli, lahko je vratovina) makaroni – cca ½ kg čebula – 1 večja česen […]
Zadnji komentarji