Če imate v hladilniku piščančja prsa, ali pa piščančji file, smetano, pršut in malo sira, lahko pripravite odličen obrok. Vse te sestavine zagotavljajo, da lahko brez posebnega truda in znanja pričarate odlično jed, ki jo lahko brez zadrege ponudite tudi gostom. Piščančji zrezki v smetanovi omaki so zagotovilo za odlično kosilo ali večerjo. Za pripravo […]
Piščanec s cvetačo
Piščanec s cvetačo si pri nas doma pripravljamo kar pogosto. Všeč nam je ta preprosta in lahka jed. Ponudimo jo lahko za kosila, pa tudi za večerjo. Za pripravo potrebujem Na koščke narezanega piščanca (brez kosti) – cca 500 g Cvetačo – cca 500 g Nariban korenček – 1 kom Sesekljan česen – 4 zrna […]
Nadevane bučke
Nadevane bučke so mesno zelenjavna jed, ki je pri nas, v sezoni bučk, velikokrat na mizi. Za pripravo te jedi običajno porabim večje bučke, saj na tak način porabim tudi že precej odrasle bučke. Za pripravo potrebujem (za 4 ljudi): Bučko – 1 zelo veliko (ali več manjših) Mleto meso (mešano, goveje ali piščančje) – […]
Jetra na žaru
Jetra na žaru so okusna in zelo hitro pripravljena jed. Jetra lahko opečemo tudi v ponvi. Za pripravo potrebujem: – Jetra – najboljša so telečja, lahko pa so tudi mlada svinjska – Sol, poper – Olje Jetra operem in jih obrišem z papirnato brisačo. Oprana jetra narežem na tanke zrezke (cca 2-3 mm) in jih pokapljam […]
Svinjska zarebrnica na žaru
Svinjska zarebrnica na žaru je ena izmed najbolj okusnih vrst mesa, pečenega na žaru. Za pripravo potrebujemo zelo malo časa in malo znanja. Za pripravo potrebujem: – Svinjske zarebrnice – 1-2 kom na osebo – Olje – malo – Sol, poper Narezano meso (meni ga običajno že mesar nareže na cca 1cm debele kose) operem […]
Ražnjiči
Ražnjiči so ena izmed tistih jedi, ki redko manjkajo na kakšni »piknik« zabavi. Prav tako so odlični, če jih spečemo kar v ponvi, na štedilniku. Večina ljudi jih obožuje, sploh če dodamo še malo zelenjave. A danes bom napisala najbolj klasičen recept za pripravo ražnjičev. Za pripravo potrebujem (za 4 osebe): – Svinjsko ne mastno […]
Nadevani piščanec
Nadevani piščanec je lahko tudi zamenjava za „martinovo“ gos. Veliko ljudi se odloči, da pripravi za martinovo ravno piščanca, namesto gosi. Za pripravo potrebujem: piščanca- 1 kom (najboljši so okoli 1,2 kg težki piščanci) piščančja jetra – 2 kom žemlja – 1 kom (ali kos belega kruha) mleko – nekaj žlic jajca – 2 kom […]
Pečene gosje prsi
Pečene gosje prsi (ali račje prsi) lahko pripravljamo kadarkoli, a vendar so največkrat na naših mizah na „martinovo“. Za 4 osebe potrebujem: gosje prsi (file) – 2 kom (enako velja za račje prsi) sol, poper maščoba limona – 1-2 juha za zalivanje (iz kocke) Gosje prsi dobro operem in osušim s papirnato servieto. V posodo dam […]
Svinjski zrezek v poprovi omaki
Svinjski zrezek v poprovi omaki je lahko tudi okusno nedeljsko kosilo. Za 4 osebe potrebujem: svinjske zrezke – 4 malo večje zeleni poper – cca 50 g (iz slanice) čebula – 1 manjša smetana za kuhanje – 150 ml juha za zalivanje (lahko iz kocke) sol, poper maščoba Zrezke najprej lepo oblikujem, porežem žilice, malo […]
Mesna štruca s špinačo
Iz mletega (faširanega) mesa, lahko pripravimo veliko različnih in okusnih jedi. Med drugim je odlična tudi mesna štruca s špinačo. Ta 4 osebe potrebujem: mleto meso – cca 1kg – mešano zamrznjeno špinačo – cca 350 g žemljo ali kos kruha (od prejšnjega dne) mleko – malo čebulo – 1 veliko česen – 2 stroka […]
Chili con carne
Za ljubitelje pekočih jedi je chili con carne sigurno prava izbira. Krasna kombinacija živil, ki pogreje telo in dušo. Za 4 osebe potrebujem: mleto meso (faširano) – cca 80 dag (mešano) česen – 2 stroka čebulo – 1 večjo zeleno – 2 gomolja – manjša rdeči čili – 1 – 2 (odvisno, kako pekočo jed […]
Polpeti iz mletega mesa in koruze
Polpeti iz mletega mesa in koruze so okusna zelenjavno-mesna naveza. Za 4 ljudi potrebujem mleto meso – cca ½ kg (lahko goveje ali pa mešano) žemljo – 1 kom ali kos kruha (od prejšnjega dne) mleko – malo sol, poper koruzo iz pločevinke – cca 200 g čebulo – 1 kom česen – 2 stroka […]
Polnjena gos s kostanji in jabolki
Polnjena gos z kostanji in jabolki je še ena izmed različic jedi, ki jo pripravljamo na „martinovo“. Za pripravo potrebujem: gos majaron kumino kostanje – cc 20 dag jabolka – 3 – 5 kom (odvisno, kako veliko gos imate) šalotke – cca 5 kom maščobo – cca 50 g vino – belo (cca 1dl) juha […]
Pečena gos z jabolki
Na „martinovo“ večinoma od nas, na mizo postavi tudi pečeno gos. Pečena gos z jabolki je nekako glavni simbol tega praznika. Za pripravo potrebujem: gos – lahko celo ali pa samo prsa sol, poper juho za zalivanje jabolka – mala maščobo Gos dobro očistim in osušim. Celo natrem z soljo in malo popra. Konice perutk […]
Svinjska pečenka s skorjo
Svinjska pečenka s skorjo je pogosto na naših mizah, največkrat pa ob posebnih priložnostih. Ena izmed takih priložnosti je tudi „martinovo“. Za pripravo potrebujem: svinjsko meso – cca 1kg (svinjski hrbet z kožo – lahko tudi brez nje) rdeči korenček – 3 kom čebula . 2 srednje veliki česen – 5 strokov zelena – 1 […]
Zadnji komentarji