Jetra na žaru so okusna in zelo hitro pripravljena jed. Jetra lahko opečemo tudi v ponvi. Za pripravo potrebujem: – Jetra – najboljša so telečja, lahko pa so tudi mlada svinjska – Sol, poper – Olje Jetra operem in jih obrišem z papirnato brisačo. Oprana jetra narežem na tanke zrezke (cca 2-3 mm) in jih pokapljam […]
Zelenjavna nabodala
Na pikniku se vedno najde tudi kdo, ki ne mara mesa. Za takšne ljudi vedno pripravim tudi zelenjavna nabodala. Pri tem si res dam duška. Izberem res raznovrstno, za žar primerno zelenjavo, včasih dodam tudi sadje. Za pripravo potrebujem: – Zelenjavo – (bučke, čebula, paradižnik, paprika, lahko tudi šampinjone, itd…) – Sol – Palčke za […]
Svinjska zarebrnica na žaru
Svinjska zarebrnica na žaru je ena izmed najbolj okusnih vrst mesa, pečenega na žaru. Za pripravo potrebujemo zelo malo časa in malo znanja. Za pripravo potrebujem: – Svinjske zarebrnice – 1-2 kom na osebo – Olje – malo – Sol, poper Narezano meso (meni ga običajno že mesar nareže na cca 1cm debele kose) operem […]
Ražnjiči
Ražnjiči so ena izmed tistih jedi, ki redko manjkajo na kakšni »piknik« zabavi. Prav tako so odlični, če jih spečemo kar v ponvi, na štedilniku. Večina ljudi jih obožuje, sploh če dodamo še malo zelenjave. A danes bom napisala najbolj klasičen recept za pripravo ražnjičev. Za pripravo potrebujem (za 4 osebe): – Svinjsko ne mastno […]
Zadnji komentarji