Dimljeni losos s tuno je zelo okusen in zdrav obrok, ki ga brez sramu postrežete komurkoli. Za pripravo rabim: dimljeni losos – 12 tankih rezin tuno – 2 konzervi (po možnosti v lastnem soku) kozji jogurt – 2 žlici (lahko je tudi navaden) gorčica – 1 žlica paradižnikova mezga – 1 žlica sok in lupinica […]
Losos z hladno paradižnikovo omako
Losos z hladno paradižnikovo omako je vedno dobra izbira. Za 4 osebe potrebujem: lososov file – 4 kom paradižnik – 3 večje čebulo – 2 kom česen – 4-5 strokov bučno seme – 2 žlici slimonin sok – 2 žlici olivno olje – 1 – 2 žlici peteršilj sol, poper Najprej naredim omako. Paradižnik olupim, […]
Ocvrti lignji
Ocvrti lignji so še ena okusna morska jed. Za 4 osebe potrebujem: očiščene in narezane lignje – cca 1kg ostro moko – cca 10-15 dag olje za cvrtje Dobro očiščene in oprane lignje posušim na kuhinjski krpi in jih povaljam po moki. Olje segrejem in lignje postopoma ocvrem. Čas cvrtja je zelo kratek, samo toliko, […]
Lignji na žaru
Lignji na žaru so zelo okusna, zdrava in hitro pripravljena jed. Za 4 osebe potrebujem: lignje – 1 kg (majhnih) olje – malo sol poper limono Lignje dobro očistim in jih popivnam z papirnato brisačo. Malo jih posolim in popopram. Pokapljam jih z olivnim oljem in jih popečem na zelo vročem žaru, ali pa kar […]
Polnjeni lignji
Polnjeni lignji so zelo zaželjena morska hrana. Za pripravo potrebujem: lignje – cca 1 kg (srednjih do večjih) šalotko – 5 kom česen – 4 stroka pršut – cca 20 – 25 dag sir – 10 – 15 dag olivno olje – cca 5 žlic belo vino – cca 4 – 5 žlic sesekljan peteršilj […]
Tunin namaz
Tunin namaz je odlična „varianta“ dobrega namaza. Ponudite ga lahko kot predjed, lahko pa je odličen začetek ali pa zaključek dneva. Za 4 osebe potrebujete: tuno – 1 srednje veliko konzervo ( jaz vedno vzamem tisto tuno, ki je konzervirana v lastnem soku) topljeni sir – 4-5 kock (lahko je „zdenka“ sir ali kaj podobnega) […]
Dimljena postrv
Dimljena postrv je odlična izbira za vse ljubitelje rib. Zelo okusna, zelo hitro pripravljena in z njo res ne morete zgrešiti. Za 4 osebe približno potrebujete: Dimljeni postrvi – 2 kom Limoni krhlji peteršilj Za prilogo še: Malo mešane zelenjave (rdečo redkvico, paradižnik, zeleno papriko) Za omako: Kislo smetano – lonček Hren – žličko iz […]
Hobotnica v solati
Hobotnica v solati je pogosto jed, ki jo pripravljamo v poletnih dneh kot predjed (super je tudi pozimi, da ne bo pomote) in je odličen uvod k glavni jedi. Res pa je, da ne boste ničesar pogrešali, če bo takšna solata čisto samostojen obrok. Za 4 osebe potrebujemo: hobotnico – cca 1 kg zelene […]
Hobotnica s krompirjem
Hobotnica s krompirjem je lahko odlična predjed ali pa samostojen obrok. Priprava je preprosta, okus izbran. Z tako jedjo se lahko „pocrtlata“ dva ali pa kar cela družina. Če povabite še prijatelje, je to lahko tudi krasen zaključek večera. Za 4 osebe potrebujemo: hobotnico – 1 srednje veliko ali več manjših krompir – 2- 3 […]
Ocvrt oslič
Priznati moram, da bi na našem domačem jedilniku morale biti večkrat ribe. Saj vem, vsaj enkrat na teden! Ampak meni to ne uspe, ker sem pač edina pri hiši, ki jih ima neskončno rada. In riba, ki mi jo uspe največkrat »uturit« na jedilnik je ocvrt oslič. Za pripravo te jedi približno potrebujete: File osliča […]
Kremna juha iz prekajene postrvi
Kremna juha iz prekajene postrvi se običajno pripravlja ob posebnih priložnostih, lahko pa si jo privoščite kadarkoli. Je okusna, enostavna za pripravo in hitro narejena. Za 4 osebe potrebujete: Prekajeno postrv – cca 60 dag Rumenjak – 2 kom Šalotko – 2 kom Smetano – 2,5 dl Mleti beli poper Sol Sok pol limone Postrvi […]
Ribja kremna juha
Ribja kremna juha vas bo okrepčala in nasitila. Priprava ni preveč zahtevna. Juha je zelo hranljiva, odličnega okusa, polna vitaminom in prepričana sem, da če imate vsaj malo radi okus po ribi, je to pravi recept za vas. Za 4 – 6 oseb približno potrebujete: File soma – cca 450 – 500g (lahko je tudi […]
Juha z morskimi sadeži
Imate danes napovedan »pomemben« obisk in bi radi pripravili nekaj posebnega? Bi bila juha z morskimi sadeži dovolj fina? Poizkusite, ne bo žal vam, gostom pa še manj. Postrežete jo lahko kot toplo predjed. Za 4 osebe približno potrebujemo: Zmrznjene morske sadeže – cca ½ kg Zeleno – manjši koren Čebulo – 1 manjšo glavico Mešano […]
Zadnji komentarji