Ajdovi žganci so stara slovenjska jed. V moji mladosti so jih ljudje veliko jedli, zdaj pa jih srečamo kot specialitete v dobrih domačih gostilnah. Za izdelavo žgancev potrebujem: ajdovo moko – cca ½ kg slan krop – cca 1 l mast – cca 5-7- dag ocvirki – nekaj žlic Ajdovo moko presejemo in jo stresemo […]
Koruzna polenta z sirom
Koruzna polenta s sirom je zelo podobna navadni polenti, le da tu damo malo sira in vodo zamenjamo z mlekom. Za 4 osbe potrebujem: koruzni zdrob – cca ½ kg mleko – dvakrat več kot zdroba (polovico mleka lahko zamenjate z vodo) sol maslo – 5 dag sir – 5 dag Mleko zavremo, solimo in […]
Polenta
Polenta je bila v času moje mladosti velikokrat na jedilniku. Priznam, takrat je nisem marala preveč, zdaj jo imam zelo rada. Za 4 osebe potrebujem: koruzni zdrob – cca 40 dag vodo – 1 l (odvisno kako gosto polento želite – za merico vzamem skodelico) sol maslo – 5 dag (lahko bi dali tudi olje) […]
Zadnji komentarji