Jagodni tiramisu je odlična sladica, ki tekne tako pozimi kot poleti. Ker ga pripravljam brez kave je to sladica, ki jo tudi otroci preprosto obožujejo.
Za pripravo potrebujem (za cca 4 osebe):
– Sir mascarpone – cca 250 g
– Piškote za tiramisu (baby piškote) – cca 200 g
– Sladko smetano – 2 dc
– Jajca – 4 kom (obvezno sveža)
– Jagode iz konzerve (poleti sveže) – 2 veliki konzervi
– Sladkor – cca 100 g
– Kakav v prahu
Rumenjake ločim od beljakov in jih skupaj s sladkorjem penasto umešam. Dodam sir mascarpone in vse skupaj zelo na rahlo premešam.
Sladko smetano stepem in jo dodam jajčni masi. Vse skupaj še enkrat zelo previdno premešam (z kuhalnico).
Jagode narahlo odcedim. Polovico piškotov dobro namočim v jagodni sok in jih eden do drugega, polagam v pekač (ali pa v kakšno drugo posodo).
Na namočene piškote razdelim polovico jajčne mase, nato pa še po celi masi razdelim polovico jagod (večje jagode razpolovim). Narahlo jih potisnem v maso.
Nato postopek še enkrat ponovim. Nazadnje še jajčno maso lepo pogladim in jo narahlo posujem z kakavom (kakav večkrat tudi izpustim).
Narejeno sladico za nekaj ur postavim v hladilnik. Običajno jo naredim prejšnji večer, tako da se do naslednjega dne, okusi dobro prepojijo. Pa dober tek želim!
Nasvet:
– Jagodni tiramisu imejte vedno na hladnem, ker se lahko hitro pokvari (zaradi surovih jajc). Priporočam, da ga čimprej pojeste;
– Beljake lahko uporabite pri pripravi katerih drugih sladic ali pa pri pripravi domačih rezancev;
– V sezoni svežih jagod priporočam uporabo svežih jagod.
V tem primeru potrebujete dodatni jagodni sok;
– Za pripravo tiramisuja lahko uporabite tudi katero drugo sadje.
Dodaj odgovor