Ocvrtki iz bučk so hitro in okusno pripravljena jed, ki jo lahko pripravljamo v vseh letnih časih. Za pripravo potrebujem (cca 4 osebe): – Zelene bučke – cca 1 kg – Feta sir – cca 300 g – Moko – cca 2 žlici – Jajca – 3 kom (drobna jajca) – Sesekljani sveži peteršilj – […]
Palačinke polnjene z bučkami
Palačinke polnjene z bučkami so lahko odlična predjed, ali pa lahka večerja. Za 4 osebe potrebujete: Mleko – ½ l (mleko lahko delno zamenja voda) Moka – cca 25 dag Jajci – 2 kom Sol – malo pecilni prašek – malo malo masla Nadev: bučke – cca 1/2“ kg – mlade česen – 2 stroka […]
Paradižnik polnjen s tuno
Paradižnik polnjen s tuno je hitro pripravljen obrok, ki ga najbolj pogosto ponudimo kot predjed, ali pa za lahko večerjo. Za 4 osebe potrebujem: paradižnik – 8 kom (lepe, srednje velike) tuno iz pločevinke – 2 kom (v lastnem soku) majonezo – 3 žlice kapre – 2 žlici svežo baziliko – malo sol, poper Paradižnike […]
Zvitki iz jajčevcev in skute
Zvitki iz jajčevcev in skute so še ena okusna in zdrava jed iz jajčevcev. Jajčevci so res zelenjava, iz katere lahko pripravimo veliko dobrih jedi. Za pripravo zvitkov potrebujem: jajčevce – 4 kom (uporabim le osrednji del jajčevca, da rezine lažje zvijem, ostali del jajčevca porabim pri kateri drugi jedi) česen – 3 stroke orehe […]
Ocvrti šampinjoni
Ocvrti šampinjoni so okusna predjed, lahko pa jih ponudimo kot samostojno jed. Za 4 osebe potrebujem: šampinjone – cca 80 dag jajca moko drobtine sol, poper olje za cvrtje Šampinjone z suho krpo dobro očistim. Pripravim si tri krožnike. V enem stepem jajca, sol in poper. V drugega nasujem moko in v tretjega dam drobtine. […]
Polnjeni šampinjoni
Polnjeni šampinjoni so za samo pripravo malo zamudni, a vendar vredni vsakega truda. Za 4 osebe potrebujem: šampinjone – cca 50 – 60 dag čim večjih šampinjonov paradižnik – 3 srednje velike paradižnike- po možnosti mesnate česen – 2 stroka sir – cca 12 – 15 dag (katerikoli naribani sir) kislo smetano – cca 2 […]
Popečeni jurčki
Popečeni jurčki so še ena okusna jed, katero lahko postrežete kadar koli. Popečete jih lahko v ponvi, lahko pa tudi na žar plošči. V tem primeru, jih ne zalivate z juho. Za 4 osebe potrebujem: jurčke – 4 kom (srednje velike) maslo – 1 žlica česen – 2 stroka sesekljani peteršilj – pol žlice juho […]
Pita z jurčki
Ste nabrali nekaj jurčkov? Mogoče bi za spremembo danes bila na jedilniku pita z jurčki. Za normalno velik pekač za pite (ali pa več malih modelčkov) potrebujem: maslo – cca 12-13 dag moko – cca 20dag sol – malo vodo – cca 3-4 žlice Za nadev: jurčke – 30 dag (lahko tudi druge gobe) maslo […]
Kostanjevi njoki z žajbljem
Kostanjevi njoki z žajbljem, so odlična različica krompirjevih njokov. Nekaj za popestritev klasičnih njokov. Za pripravo potrebujem: kuhanega kostanja – cca 30dag krompir – cca 20dag (krompir naj bo mokast) moko – cca 25 dag (ostra moka) jajci – 2 kom malo soli Za preliv: maslo žajbelj parmezan Krompir dobro operem in skuham, prav tako […]
Zvitki iz pečene paprike
Zvitki iz pečene paprike so krasna popestritev naših narezkov, lahko pa jih ponudimo tudi same. Da pripravim te okusne in tudi lepe zvitke potrebujem: fileje pečene paprike mozzarelo – v kosu (lahko tudi kateri drug sir) olivno olje liste sveže bazilike sol, poper zobotrebce – kot pripomoček Zelo priročno je, kadar imam v skrinji shranjeno […]
Polnjeni paradižniki
Polnjeni paradižniki so lahko lahka večerja, lahko pa so tudi odlična hladna predjed. Za 4 osebe potrebujem: paradižnikov – 8 kom (lepih zrelih, a ne premehkih) riž – 1 ½ riža (takšnega, ki se razkuha) češnjev paradižnik – 1 skodelico sir mozzarela – 1 skodelico (mini mozzarelo) olivno olje sol, poper sok ene limone sesekljana […]
Široki rezanci z lososom in špinačo
Široki rezanci z lososom in špinačo je zdrava in zelo okusna jed, ki jo lahko postrežete kadar koli. Za 4 osebe potrebujem: lososov file – 300 g špinačo – cca 100 g limeto – 1 kom smetano za kuhanje – 250 ml široke rezance – cca 250 g (včasih pripravim polnozrnate) sol beli poper muškatni […]
Njoki v omaki iz gorgonzole
Njoki v omaki iz gorgonzole so odlična brezmesna jed, ki jo lahko postrežemo za kosilo, prav tako, se je nihče ne bo branil za večerjo. Za 4 osebe potrebujem njoke – cca 800 g creme fraiche – 250 ml (ali pa kisle smetane) maslo – 60 g limona – 2 sir gongorzola – 120 g […]
Kostanjeva kremna juha
Še ena poslastica iz pečenega kostanja je kostanjeva kremna juha. Takšna juha vas bo lepo segrela v hladnih jesenskih dneh. Moja prijateljica, ki mi je tudi odstopila tale recept je nad to juho čisto navdušena. Za juho (4 osebe) potrebujem: pečenega kostanja – cca 1 skodelico na drobno narezanega korenje – ½ skodelice narezanega na […]
Panirani jurčki
Panirani jurčki so lahko odlična predjed, lahko pa si jih privoščite tudi kar tako. Za paniranje izberem jurčke srednje velikosti, pravzaprav, rajši manjše, kot večje. Seveda morajo biti čvrsti , „mesa“ v njih ne sme biti. Potrebujem: jurčke jajca moko drobtine sol, poper maščobo za cvrtje Jurčke, če je le mogoče, narežem vzdolžno, na debelino […]
Zadnji komentarji