Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Zelenjavna enolončnica

Mogoče je tudi pri vas čas, da ponovno počistite hladilnik in porabite vso raznoliko zelenjavo, ki jo premorete. Saj se dogaja tudi vam, da ostane malo tega, pa malo onega? Nikar tega ne zavrzite (razen, če je že kaj pokvarjenega), ampak skuhajte eno lahko, hitro pripravljeno in kar se da poceni jed. Taki sestavljenki lahko rečemo zelenjavna enolončnica.

Za 4 osebe približno potrebujemo:Zelenjavna enolončnica

(nikar se ne obremenjujte s tem, če nimate tega ali onega od napisanih sestavin, dajte tisto kar imate).

  • Krompir – 1- 2 gomolja

  • Paradižnik – (olupljen)

  • Kolerabo – 2 mali

  • Korenček – 1 ali 2

  • Čebulo – 1 glavo

  • Paradižnikov sok – cca 2 dl

  • Vode – cca 1,2 l (jaz dodam zelenjavno kocko, vi pa se sami odločite)

  • Olje – ½ dl (lahko katera druga maščoba)

  • Moko – cca 1 žlica

  • Mleta paprika – 1 žlica

  • Sesekljani peteršilj

  • Sol.

Korenček, krompir, papriko in kolerabo dobro očistite in narežimo na kockice. Vso zelenjavo damo v lonec in zalijemo z vodo ali juho. Premešamo, solimo in kuhamo, dokler se zelenjava ne zmehča (pa ne preveč). Če ste zelenjavo zalili z juho, potem bodite previdni pri soli.

Med tem časom segreti maščobi dodamo nasekljano čebulo, premešajte, takoj zatem dodamo moko in vse skupaj malo popražimo. Posodo odstavimo z ognja, dodamo mleto papriko, premešamo in malo zalijemo z mrzlo vodo. Malo pokuhamo in tako pripravljeno prežganje vlijemo k kuhani zelenjavi. Dobro premešamo, dodamo narezani paradižnik, paradižnikov sok, peteršilj in po potrebi še začinimo. Malo pokuhajte in postrezite.

Zelenjavno juho lahko postrežete tudi z na maslu popraženimi kruhovimi kockami. Bo bolj nasitno. DOBER TEK!

P.s.: Nikar ne „jamrite“, če kaj od tega nimate, rajši dodajte tisto, kar imate.

Sorodni recepti:

Jagodni smoothie z rabarbaro
Špinačni smoothie
Smoothie z rdečo peso in malinami
Zeleni smoothie s konopljinim semenom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se