Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Melancani s šampinjoni

Melancani s šampinjoni so okusna jed, ki jo brez sramu ponudimo tudi svojim prijateljem.

Za 4 osebe potrebujemo:Obloženi melancani

  • jajčevce -2 malo večja

  • šampinjone – 1 konzerva

  • sir – cca 20 dag (naribanega ali v lističih)

  • kečap (lahko tudi sveže prepasirani paradižnik)

  • česen – cca 3 – 4 stroke

  • sol, poper

  • malo maščobe

Melancane narežemo po dolgem, na cca 0,5 cm debele rezine. Šampinjone odcedimo, česen sesekljamo, sir naribamo ali narežemo na lističe. Pečico vklopimo na cca 200 st.C.

Melancane na hitro popečemo na eni strani in jih naložimo v pomaščeni pekač (eden zraven drugega), z opečeno stranjo navzgor. Malo posolimo, popopramo in jih potrosimo z šampinjoni. Po šampinjonih potresemo sir, po siru potrosimo česen in nazadnje malo „cik cak“ polijemo z kečapom (lahko je domači kečap). Tako pripravljene melancane damo v segreto pečico le toliko, da se sir lepo razleze.  Ko so pečeni, jih postrežemo z poljubno solato. Pa DOBER TEK!

Pršut z vinom

Pršut z vinom je med slovenjskimi gurmani zelo poznana jed. Ima sicer malo neobičajen, vendar izjemen okus. Posebno godi v dobri družbi prijateljev…

Potrebujemo:Pršut z vinom

  • pršut – cca 20 dag ( odvisno za koliko ljudi potrebujete)

  • rdeče vino – cca 2 dl (najboljši je refošk)

  • oljčno olje – cca 5 žlic

  • črne olive – po želji

Za to jed, je najboljši mladi pršut, ki je narezan na zelo tanke rezine. Na segretem olju ga z obeh strani zelo na hitro opečemo, in takoj zalijemo z vinom.Vse skupaj pustimo, da malo povre, dodamo črne olive in ponovno pustimo malo prevreti.  Vse skupaj naložimo na krožnik. Postrežemo lahko z popečeno polento. Krožnik poljubno okrasimo in postrežemo. Pa DOBER TEK!

Testenine s tunino in paradižnikom

Testenine s tunino in paradižniki so odlična kombinacija sestavin, s katero dobi telo veliko za zdravje potrebnih snovi.

Za 4 osebe potrebujete:Testenine z tuno

  • testenine – cca 40dag (lahko so peresniki, ni pa nujno)
  • tunina – 1 večja konzerva
  • olive – po okusu
  • češnjevi paradižniki – cca 30 dag
  • olivno olje – cca 2-3 žlici
  • sesekljani peteršilj – 1 žlica
  • jabolčni kis – cca 3 žlici (lahko tudi kateri drugi kis)

V slani vodi skuhamo testenine. Ko so kuhane (naj bodo še čvrste), jih odcedimo, oblijemo z hladno vodo in dobro odcedimo. Medtem prepolovimo paradižnike in jih damo v skledo. Dodamo še odcejeno tunino, sesekljani peteršilj, odcejene testenine, olive ter vse skupaj pokapljamo z oljem in kisom. Narahlo premešamo in postrežemo. Pa DOBER TEK!

 

Tunin namaz

Tunin namaz je odlična „varianta“ dobrega namaza. Ponudite ga lahko kot predjed, lahko pa je odličen začetek ali pa zaključek dneva.

Za 4 osebe potrebujete:Tunin namaz

  • tuno – 1 srednje veliko konzervo ( jaz vedno vzamem tisto tuno, ki je konzervirana v lastnem soku)

  • topljeni sir – 4-5 kock (lahko je „zdenka“ sir ali kaj podobnega)

  • česen – 2 stroka

  • majoneza – 1 žlica

  • zenf – 1 žlica

  • paradižnikova mezga – 1 žlica

Najprej damo v skledo olupljene kocke sira in jih prelijemo z tekočino iz tunine konzerve. Oboje premečkamo, dodamo drobno sesekljan česen, mojonezo, zenf in paradižnikovo mezgo.Vse skupaj premešamo in nazadnje dodamo še odcejeno tuno.

Vse skupaj še enkrat premešamo, a le toliko, da se bo tuna lepo porazdelila po ostali masi. Če vas koščki tune ne motijo, potem premešajte bolj na rahlo, če pa želite bolj „gladek“ namaz, potem pa premešajte bolj močno. Takšen namaz postrežemo z opečenimi kruhki ali pa navadnim črnim kruhom. Oboje bo odlično. Pa DOBER TEK!

P.s.:

Če vam katera sestavina v namazu ne odgovarja, jo lahko zamenjate z katero drugo ali pa jo čisto enostavno izpustite. Meni je tunin namaz „zakon“ med namazi. Res pa je, da si zraven namaza dam na kruh še rezine paradižnika. Njamiiiii…

Solata iz motovilca

Solata iz motovilca je lahko krasna predjed, če pa si količine povečate, bo pa čisto dovolj tudi za zdrav, okusen, samostojen obrok, posebno še za večerjo.

Za 4 osebe potrebujete:Solata iz motovilca s šampinjoni

  • motovilec – cca 200 g

  • šampinjonov – cca 250 g

  • maslo – cca 2 žlici

  • krompir – 1 srednji

  • zelenjavno juho – cca 200 ml (kar tisto iz juhe)

  • balzamični kis – cca 2 žlici (lahko je tudi drugačen kis)

  • strok česna

  • olje – olivno – cca 3 žlice

  • sol, poper

Najprej očistite in operite motovilec in ga dajte na cedilo, da se dobro osuši (če imate centrifugo za solato toliko bolje). Med tem olupite in na male kocke narežite krompir in ga dajte kuhati v zelenjavno juho.

Šampinjone očistite in narežite na ploščice.

Ko se krompir skuha, mu odlijte juho in jo prihranite. Kocke krompirja dobro pretlačite, mu dodajte strt česen, posolite, popoprajte in ponovno prilijte juho. Dodajte še olje in kis, ter dobro premešajte. Preliv naj bo gost, vendar še tekoč.

V ponvi na hitro z obeh strani, na maslu, popecite šampinjone in jih posolite in popoprajte.

Motovilec razporedite na servirne krožnike, ga polijte še z toplo (vendar ne vročo!) krompirjevo polivko, ter potresite z šampinjoni.  

Takole, upam, da ste že za mizo, kajti okusna jed se mora takoj servirati! Pa DOBER TEK!

  • « Prejšnja stran
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • …
  • 11
  • Naslednja stran »

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se