Štajerska kisla juha – drži se je sloves, da najbolj odgovarja tistim, ki so ga prejšnji dan malo preveč »cuknili«. To drži, lahko potrdim iz prve roke. Če zdajle razmišljate, da sem morda zaradi tega malo čudna, ste verjetno malo čudni mogoče vi, če se vam to še ni nikoli zgodilo. Če ste v mojih […]
Porova juha
Porova juha je še ena izmed juh, ki bo z nekaj »mesnatega« pridobila na okusu. Seveda pa jo lahko pripravimo z samo zelenjavo. Vam bodo pa žile bolj hvaležne. Za 4 osebe potrebujemo: Por – ¼ kg (beli deli pora) Krompir – ¼ kg Zelenjavna juha 1 ½ l Olje – cca 2 žlici Slanina […]
Navadna krompirjeva juha
Navadna krompirjeva juha je ena izmed tistih jedi, ki jo resnično lahko pripravi čisto vsak. Je preprost, poceni in ob enem še dober (lahko tudi) samostojen obrok. Krompirjevo juho skuhajte tudi takrat, ko se vam zdi, da imate poln »kufer« hrane in ne veste več, kaj bi jedli. Ko boste juho pojedli, boste siti, a […]
Krepka krompirjeva juha
Krepka krompirjeva juha je še ena izmed juh, ki jo lahko pripravljamo skozi celo leto. Meni osebno taka juha odgovarja bolj takrat, ko ni preveč vroče, čeprav jo z užitkom „zmažem“ kadar koli. Juha je za pripravo zelo enostavna, dokaj hitro pripravljena in cenovno zelo sprejemljiva. Da je odličnega okusa pa tako ali tako ni […]
Kokošja juha
Hranljiva, zelo zdrava, dobrega okusa in polna vitaminov! Ja, vse to in še več je kokošja juha. Priprava take juhe je zelo enostavna, ni potrebno, da ste kuharski mojster. Za 4 osebe približno rabite: Belo meso (Lahko je kokošje ali pa puranovo) – 1 kos – jaz vzamem kar 1 veliki ali dva mala […]
Kisla juha
Ko slišite koga, da mu je »pasala« kisla juha, boste takoj pomislili, da je bil včeraj »pod gasom«. A vendar ni vedno tako. Kisla juha je jed, ki jo lahko ponudite kadarkoli, lahko jo ponudite kot predjed ali pa kot glavno jed. Nikoli ne morete zgrešiti. Vedno vas bo okrepila in s tem izboljšala razpoloženje. […]
Juha iz lisičk
Spomnim se še časov, ko si samo stopil v gozd in že si naletel na gobe. Zame, ko rečem goba, mislim na jurčka in še na cca 5 drugih različnih vrst. Te odlično poznam in ni variante, da katero zamenjam s kakšno strupeno (po mojem, tisti ki nabirajo kar vse po vrsti, ne da bi […]
Juha iz leče
Ko nimate ne veliko časa in ne veliko denarja, potem bo juha iz leče prava izbira. Pa ne boste verjeli, še otroci jo radi jedo. Torej, trije dobri razlogi, da bo danes na mizi juha iz leče. Za 4 osebe potrebujete: Rdečo lečo – 150 g Bučke – 500 g Korenček – 250 g Čebulo […]
Gobova juha z ajdovo kašo
Imate nekaj nasušenih gob? Bi jedli nasitno in okusno juho? Potem bo odlična izbira gobova juha z ajdovo kašo. Ta stara slovenska jed vas bo do dobra segrela in nasitila. A gremo za štedilnik? Za 4 osebe potrebujete: Suhe gobe – cca 6 dag (lahko tudi uporabite sveže (cca 50dag) Ajdovo kašo – cca 5 […]
Juha iz gob
Se radi sprehajate po gozdu in nabirate gobe? Nabirate, pa jih nič ne naberete, a vam juha iz gob še vedno ne gre iz glave? Nič hudega, lahko daste katerekoli gobe (užitne, seveda). Zame so seveda najboljši jurčki, a če drugih ni, so dobri tudi kupljeni šampinjoni. Potrebujemo: Gobe – cca 300 g Čebulo – […]
Zabeljen fižol
Zabeljen fižol je tako preprosta jed, da je za pripravo te jedi, kar škoda besed. Pa vendar, če slučajno obstaja še kakršnakoli možnost, da tega še niste počeli… Potrebujete: fižol – količina je seveda odvisna od števila ljudi, ki bo jedlo ocvirki – nekaj žlic ali na masti prepražena čebula Če boste fižol še […]
Tople kumare
Ko rečem tople kumare, ali po domače kmečke kumare, mislim na preprosto jed, ki jo poznam že iz otroštva. Še vedno jo imam zelo rada, radi pa jo imajo tudi moji domači. Še vedno jih pripravljam tako, kot me je naučila moja mama. Pa poglejmo o čem govorim. Za 4 osebe potrebujemo cca: krompir – […]
Prekmurski bograč
Če bi želeli skuhati „ta pravi“ prekmurski bograč, potem rabite vsaj tri vrste mesa – svinjskega, govejega in divjačino. Če pa pripravite bograč malo „po domače“, lahko vzamete za pripravo samo dve ali pa celo samo eno vrsto mesa. Jaz ponavadi vzamem malo svinjine in malo govedine, divjačino pa izpustim, pa je kljub temu bograč […]
- « Prejšnja stran
- 1
- …
- 4
- 5
- 6
Zadnji komentarji