Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Vložene štorovke

Prihaja čas, ko bo štorovk obilo (saj moralo bi jih biti). Iz njih si lahko skuhamo dobro juho, lahko si jih prepražimo z jajčko,  nekaj si jih  shranimo v zamrzovalnik, odlične pa so tudi vložene štorovke. Te počakajo dlje in jih lahko uživamo celo zimo. Seveda, če smo bili pridni pri nabiranju.

Za vložene štorovke rabim:Vložene štorovke

  • štorovke – (mlade )

  • vinski kis – na 1/2 l kisa dodam še  2 l vode

  • voda – za prekuhavanje štorovk

  • sol – 7 dag

    – sladkor  -7 dag

  • lovorjevi listi

  • cel poper (na mali kozarček cca 4-5 zrn)

  • šalotko

Štorovke dobro očistim, po potrebi razrežem in na hitro operem. Nato jih dam kuhati v vročo vodo in ko voda ponovno zavre, jih kuham še dobrih pet minut. Dam jih na cedilo in jih pustim, da se  odcedijo. Odcejene pričnem zlagati v kozarčke, vmes dodam olupljeno šalotko, lovorjev list in celi poper . Količino začimb dodam glede na velikost kozarčkov. Na koncu jih zalijem z prevretim kisom, ki sem mu pred vretjem  dodala vodo, sol in sladkor.  Vse skupaj, s kuhalnico  malo pomešam, da pride tekočina do vseh štorovk, da potem niso preveč sluzaste. Kozarce dobro zaprem in jih pokrijem z deko, da se počasi ohlajajo. Ohlajene zložim v hladno klet. Prav tako kot jurčki, so tudi vložene štorovke, prava popestritev naših jedilnikov, ko ni svežih gob, razen šampinjonev, seveda.

Nasvet: Zelo težko je določiti, koliko štorovk boste rabili, da boste porabili zgoraj omenjeno količino kisa.  To je odvisno od tega, kako na trdo  boste “natlačili” štorovke v kozarec. Ta občutek boste dobili z prakso. Predlagam, da jih ne natlačite preveč, ker potem kis ne more do njih, zato so potem zelo sluzaste.   Pa veliko užitkov!

P.s.: Imaš vprašanje zame? Piši na facebook stran: Kaj kuhati danes?

Sorodni recepti:

Vloženi jurčki

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se