Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Marmorni kolač

Marmorni kolač je odlično sočno pecivo, ki se vedno prileže.

Za pripravo potrebujem:Marmorni kolač

  • margarino – 150 g

  • sladkor – 12 žlic

  • sladko smetano – cca 3 žlice

  • jajca – 4 kom

  • ostro moko – 12 žlic

  • pecilni prašek – ½ zavitka

  • rum – 3 žlice (+ 2 žlici za kakav)

  • mleko 1 dcl

  • kakav – 3 žlice

Beljake ločim od rumenjakov in jih stepem v trdi sneg. Penasto vmešam margarino in sladkor. Postopoma dodajam rumenjake in jih dobro vmešam. Počasi dodajam še smetano, rum, mleko in na koncu še presejano moko, kateri smo dodali pecilni prašek. Dobro premešam in na koncu počasi dodajam še sneg iz beljakov.

V skodelico vsujem kakav in ga razmešam z cca dvema žlicama ruma (ali mleka).

Od pripravljene mase odvamem cca ¼ testa ter ji dodam kakavovo mešanico. Dobro premešam.

Pekač dobro namažem in posujem z malo moke. Najprej vlijem v pekač polovico svetlega testa, ga poravnam, dolijem še kakavovo testo, ga poravnam in nazadnje vlijem še drugi del belega testa, ki ga tudi poravnam. Vzamem vilico in malo vzorčasto premešam temno z svetlim testom.

Pečico segrejem na 160 st.C in pečem cca 50 d0 60 minut. Z zobotrebcem (ali pletilko) porinem v testo, da vidim če je na sredini pečeno. Če je zobotrebec suh, potem je pecivo pečeno.

Pečen marmorni kolač vzamem iz pečice, ga malo pustim počivati v pekaču, nato ga zvrnem na rešetko, da se dobro ohladi.

Pa veliko užitkov pri pripravi peciva!

Nasvet: Obliko pekača izberite sami – lahko vzamete navaden pekač,   pekač za kolač, ali pa kakršne koli oblike želite.

Sorodni recepti:

Pustni krofi
Pecivo na suho
Jagodni tiramisu
Češnjev zavitek

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se