Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Jagodni tiramisu

Jagodni tiramisu je odlična sladica, ki tekne tako pozimi kot poleti. Ker ga pripravljam brez kave je to sladica, ki jo tudi otroci preprosto obožujejo.

Za pripravo potrebujem (za cca 4 osebe):Jagodni tiramisu

–        Sir mascarpone – cca 250 g

–        Piškote za tiramisu (baby piškote) – cca 200 g

–        Sladko smetano – 2 dc

–        Jajca – 4 kom  (obvezno sveža)

–        Jagode iz konzerve (poleti sveže) – 2 veliki konzervi

–        Sladkor – cca 100 g

–        Kakav v prahu

Rumenjake ločim od beljakov  in jih skupaj s sladkorjem penasto umešam. Dodam sir mascarpone in vse skupaj zelo na rahlo premešam.

Sladko smetano stepem in jo dodam jajčni masi. Vse skupaj še enkrat zelo previdno premešam (z kuhalnico).

Jagode narahlo odcedim.  Polovico piškotov dobro namočim v jagodni sok in jih eden do drugega, polagam v pekač (ali pa v kakšno drugo posodo).

Na namočene piškote razdelim polovico jajčne mase, nato pa še po celi masi razdelim polovico jagod (večje jagode razpolovim). Narahlo jih potisnem v maso.

Nato postopek še enkrat ponovim.  Nazadnje še jajčno maso lepo pogladim in jo narahlo posujem z kakavom (kakav večkrat tudi izpustim).

Narejeno sladico za nekaj ur postavim v hladilnik. Običajno jo naredim prejšnji večer, tako da se do naslednjega dne, okusi dobro prepojijo. Pa dober tek želim!

Nasvet:

–        Jagodni tiramisu imejte vedno na hladnem, ker se lahko hitro pokvari (zaradi surovih jajc). Priporočam, da ga čimprej pojeste;

–        Beljake lahko uporabite pri pripravi katerih drugih sladic ali pa pri pripravi domačih rezancev;

–        V sezoni svežih jagod priporočam uporabo svežih jagod.

V tem primeru potrebujete dodatni jagodni sok;

–         Za pripravo tiramisuja lahko uporabite tudi katero drugo sadje.

Sorodni recepti:

Jagodni smoothie z rabarbaro
Jagodni smoothie z goji jagodami
Jagodni smoothie z grškim jogurtom
Pecivo na suho

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se