Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Dimljeni losos s tuno

Dimljeni losos s tuno je zelo okusen in zdrav obrok, ki ga brez sramu postrežete komurkoli.

Za pripravo rabim:Dimljeni losos z tuno

  • dimljeni losos – 12 tankih rezin

  • tuno – 2 konzervi (po možnosti v lastnem soku)

  • kozji jogurt – 2 žlici (lahko je tudi navaden)

  • gorčica – 1 žlica

  • paradižnikova mezga – 1 žlica

  • sok in lupinica ene limete

  • sol, poper

Solata:

  • paradižnik – 2 velika

  • kivi – 2 večja- zrela, a ne preveč

  • kumaro – 1 malo

  • olivno olje – 2 -3 žlice

  • kis – 1-2 žlici

  • gorčica – 1 mala žlica

  • svežo baziliko – malo

Najprej v skledi dobro premešam kozji jogurt,paradižnikovo mezgo, gorčico ter lupinico in sok limete. Premešanemu nadevu dodam še dobro odcejeno tuno, solim in popram in še enkrat premešam.

Na vsako rezino dimljenega lososa dam po žlico nadeva in zvijem v rolico.

Nato pripravim solato. Paradižnik dobro operem in previdno narežem na rezine. Kumaro dobro operem in narežem na tanke paličice (žuljen). Kivi olupim in narežem na rezine.

V posodici zmešam drobno sesekljano baziliko, olivno olje, kis in gorčico ter dobro premešam.

Na servirni krožnik najprej naložim rezine paradižnika in na njega potrosim še na paličice narezano kumarico. Oboje skupaj pokapljam z prelivom. Krožnik dekorativno obložim še z kivijem in na vse to lepo naložim še zvitke z tuno.

Zraven postrežem še več vrst polnozrnatega kruha. Odlično se prilega tudi kozarček vinčka!

Pa dober tek vam želim!

Sorodni recepti:

Losos z hladno paradižnikovo omako
Paradižnik polnjen s tuno
Mešana solata s tuno
Testenine s tuno

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se