Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kruhova rulada

Ena izmed odličnih prilog k govejim zrezkom je tudi kruhova rulada. Iz enake mase kot je rolada, lahko naredite tudi kruhove cmoke.

Za 4 osebe potrebujemo:Kruhova rolada

  • kruh – cca 30-40 dag kruha (super je, če je vsaj en dan star)

  • čebula – 1 srednje velika

  • mleko – cca 3 dl

  • slanina – cca 7 -1dag (odvisno kako radi jo imate)

  • olje – cca 3 žlice

  • jajce – 1 kom

  • zeleni peteršilj – šopek

  • prepražene drobtine – po želji

Najprej narežemo kruh na drobne kocke. Jajce in mleko razžvrkljamo in posolimo. Z mešanico polijemo kruhove kocke, da se bodo enakomerno napojile. Med tem olupimo in na drobno narežemo čebulo, na drobne kocke narežemo tudi slanino. Slanino malo popražimo, ji dodamo še narezano čebulo in jo zarumenimo. Tik pred koncem praženja, dodamo še sesekljan peteršilj, premešamo in takoj odstranimo z ognja. Ohladimo. Ohlajeno zmes dodamo k kruhovim kockam in dobro premešamo. Kruh mora biti dobro namočen (če ne bo rolada „suha“). Prtiček (ali dva – odvisno v kako veliko posodo boste dali kuhati) zmočimo z vodo, ga dobro ožmemo in posujemo z drobtinami (ne popraženimi). Maso damo na prtiček in jo oblikujemo v debelo „klobaso“. Prtiček zvijemo in povežemo z kuhinjsko vrvico. Tako pripravljenega damo kuhati v vrelo vodo cca 30 minut. Kuhano rolado narežemo na cca 1 cm debele rezine, in jih po želji zabelimo še z prepraženimi drobtinami. Zraven se podajo goveji zrezki, kislo zelje, goveji golaž, …Pa DOBER TEK!

P.s.: Če bi želeli narediti kruhove cmoke, dodajte masi še malo moke, da se bodo sestavine lepo vezale.

Nekateri pa kruhove kocke tudi prej zlato popečejo in šele nato polijejo z mlekom….probati ni greh!

Če dodamo  zgoraj našetim sestavinam še malo dimljenega svinjskega mesa, dobimo tirolske cmoke!

Sorodni recepti:

Krompirjevi krapi s skutinim nadevom
Krompirjevi cmoki s prekajeno svinjino
Mlinci
Ajvar

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se