Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Polenta s paradižnikom

Polenta s paradižnikom je zelo preprosta jed, ki jo lahko pripravi vsak, ki se loti kuhanja.

Za pripravo potrebujem:Polenta s paradižnikom

  • koruzni zdrob – 1 skodelica (običajno vzamem instant polento, ker je veliko hitreje kuhana)

  • mleko – 4 skodelice (lahko kombinirate 2 mleko + 2 vode)

  • sol

  • malo masla

  • svež paradižnik – 2 kom (odvisno od velikosti)

  • sveži origano

  • oljčno olje

Vrelo vodo solim in dodam košček masla. Zatem v vodo, ob stalnem mešanju, zakuham polento in jo na mali vročini, kuham par minut. Pekač (najboljši je keramičen ali steklen) z maslom dobro namažem in vanj vlijem vročo polento in jo enakomerno porazdelim po celem pekaču. Sveži paradižnik dobro operem in narežem na ne preveč tanke (cca 5 mm) rezine in jih porazdelim po polenti (malo gledam, kako bom polento razrezala, da pride na vsak košček polente ena rezina paradižnika). Po paradižniku potrosim malo svežega (ali pa suhega) sesekljanega origana in vse skupaj malo pokapljam z olivnim oljem. Pekač dam v pečico, segreto na cca 180 st.C in pečem cca 30 minut. Tako pripravljena polenta je lahek obrok, za kosilo ali pa tudi za večerjo. Zraven  postrežem zeleno solato. Pa dober tek!

Nasvet: Polenta s paradižnikom bo še bolj okusna, če boste po paradižnikih nadevali še rezine (ali pa naribanega) sira in nato vse skupaj zapekli. Če boste zraven  postregli še piščančje zrezke v omaki, boste dobili odličen, zdrav  in popolen obrok.

Sorodni recepti:

Krompir v oblicah
Pečene krompirjeve polovičke
Enolončnica s kolerabo
Mlinci

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se