Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Piščančji paprikaš

Imate nekaj piščančjega mesa in nekaj dobre volje? Potem si lahko pripavite dober piščančji paprikaš. Za to jed ne potrebujete najboljših delov piščanca, temveč tiste, ki jih drugače ne morete porabiti. Seveda, pa le naj bo tudi nekaj boljših kosov.

Potrebujete:Piščančji paprikaš

  • piščančje meso – cca 1 kg
  • čebula – 1 srednja
  • maščoba – cca 4 žlice
  • mleta paprika – cca pol žlice
  • voda ali juha za zalivanje
  • moka – cca 1 žlica
  • sol, poper- kisla smetana – 1 žlica

Meso narežemo na poljubne kose, malo posolimo in popopramo. Na vroči maščobi ga malo opečemo in ga poberemo iz posode. Na isti maščobe popražimo še sesekljano čebulo.Ko začne rumeneti, jo poprašimo z moko in rdečo papriko. Ob stalnem mešanju vse skupaj zalijemo z juho ali vodo. Dodamo še popečeno meso. Tekočine naj bo vsaj toliko, da dobro prekrije meso. Vse skupaj se naj kuha tako dolgo, da bo meso kuhano. Če je omaka pregosta, jo še malo zalijemo, če je pa preredka, jo še malo zgostimo z podmetom (voda z moko). Čisto na koncu lahko omako tudi pretlačimo skozi cedilko, vendar se mi zdi prez potrebe. Omaki dodamo še žlico razžvrkljane kisle smetane in jed je gotova. Zraven se odlično podajo dušeni riž, široki rezanci, ali pa kar v paprikaš zakuhamo žličnike. Pa DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Piščančji zrezki v smetanovi omaki
Nadevane bučke
Svinjska zarebrnica na žaru
Ražnjiči

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se