Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Ocvrte kruhove rezine

Ocvrte kruhove rezine, ali po domače »šnite« pripravljamo običajno takrat, ko nam od prejšnjega dne ostane kaj kruha. »šnite« lahko jeste kot samostojno jed, ali pa kot sladico. Odločitev je vaša, glavno je, da kruh ne zavržete.

Za cca 8 rezin kruha potrebujete še:Ocvrte kruhove rezine

  • Jajce – 3 kom

  • Rdeče vino – cca ½ l (ali mleka, posebno, če bodo »šnite« jedli tudi otroci)

  • Sladkor – 2 – 3 žlici (glede na to, kako sladko jed bi radi imeli – lahko dodate tudi malo vanilijevega sladkorja)

  • Maščobo – toliko, da bodo »šnite« plavale

Kruh narežimo na lepe rezine. Jajca ubijemo v globok krožnik in jih z vilico lepo stepemo. V drug krožnik nalijmo vino (ali mleko) in ga sladkamo po okusu (jaz imam rada kar precej sladke). Maščobo segrejemo, na hitro pomočimo kruh v vino, nato še v stepeno in malo posoljeno jajce in takoj nato v pripravljeno maščobo. Med pečenjem kruh večkrat obrnemo, popečemo ga le toliko, da jajca dobro zakrknejo, a ne predolgo, da se kruh ne na pije maščobe. Šnite položimo na serviete, da popijejo odvečno maščobo.

P.s.:

Pri namakanju kruha v vino ali mleko, bodite pozorni, da ne boste kruha preveč namočili (v tem primeru se vam lahko razleti), če pa ga boste premalo (tudi skorjo namočimo) pa je šnita lahko precej suha. To se pravi »prava mera« mora biti in šnite bodo šle v slast. Pa DOBER TEK.

Sorodni recepti:

Kruhova rulada
Kruhova jed s slanino

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se