Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kruhova jed s slanino


Vam je ostalo kaj kruha od včeraj in ga nikakor ne bi radi zavrgli. Potem pripravite okusno kruhovo jed z slanino.

Za  4 osebe potrebujete:Kruhova jed s slanino

–       Kajzerice – od 3 -4 (ali katerikoli drug kruh – bombete, žemlje ali pa navaden kruh)

–       Prekajene slanine –  cca 300 g

–       Čebule – 300 g (dve veliki)

–       Maslo  – 3 žlici

–       Šopek peteršilja

–       Jajca – 4 kom

–       Mleko – 400 ml

–       Smetano – cca 150 ml

–       Sol, poper

–       Olje – malo

Kajzerice (ali drug kruh) narežemo na enako debele rezine.

Čebulo olupimo, jo narežemo na tanke obročke. Slanino narežemo na tanke lističe. Na malo olja popražimo slanino, ji dodamo čebulo in še malo popražimo. Čisto na koncu dodamo še sesekljan peteršilj (žličko ga prihranite za na konec), premešamo in takoj odstavimo z ognja.

Pečico segrejemo na cca 180 st.C (ventilatorsko na 160). Naredimo mešanico jajc, mleka in smetane, ki jo posolimo in popopramo.

Pekač namažemo z maslom in na dno pekača naložimo plast kruhovih rezin. Na rezine damo še plast čebule z slanino in tako nadaljujemo, dokler ne porabimo vsega. Na vrhu naj bo slanina z čebulo. Vse skupaj prilijemo z prej pripravljeno mešanico in pečemo cca 30 minut, da se zapeče zlato rumeno. Ko vzamemo jed iz pečice, jo posujemo z ostalim sesekljanim peteršiljem in postrežemo. Pa DOBER TEK!

 

 

 

Sorodni recepti:

Krompir v oblicah
Pečene krompirjeve polovičke
Enolončnica s kolerabo
Polenta s paradižnikom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se