Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Cvetača v gorčični omaki

Če danes ne bi vložili ravno veliko energije v kuhanje, potem skuhajte enostaven in hitro pripravljen obrok. Ja, tudi dober bo! No, poglejte v hladilnik, če je notri kaj cvetače. Je, potem pa gremo na delo.

Za 4 osebe potrebujemo približno:Cvetača v gorčični omaki

  • Cvetačo – 1 glavo – ne preveliko

  • Maslo – 5 dag

  • Čebulo – 10 dag

  • Moko – 4 dag

  • Jušno kocko – 2 kom (mesno)

  • Gorčice – 1 – žlički

  • Poper

  • Kislo smetano – cca 2 dl

  • Vrelo vodo – po potrebi

  • Drobnjak ali mlada čebula – malo

Cvetačo razdelimo na male cvetke in jih operemo. Damo jo v lonec, v katerem se bo kuhala, prelijemo jo z toliko vode, da bo cvetača pokrita. Dodamo še jušno kocko. Ko je cvetača kuhana, jo precedimo in stresemo v servirno posodo.

Medtem časom, ko se cvetača kuha, čebulo sesekljamo in jo damo na razpuščeno maslo. Takoj ko čebula zacvči, dodamo še moko. Dobro premešamo, dolijemo cca 3 dl vode, v kateri se je cvetača kuhala, dodamo še eno mesno kocko in vmešamo še gorčico. Potem malo popopramo, premešamo in še malo povremo. Tik pred koncem dodamo še smetano. Premešamo, omako prelijemo preko cvetače in potresemo z sesekljanim drobnjakom ali mlado čebulo. So že vsi za mizo? Pa dober tek!

 P.s:

Cvetača v gorčični omaki je lahko čisto samostojna jed, ali pa odlična priloga k ocvrtemu ali pečenemu  mesu.

Sorodni recepti:

Krompir v oblicah
Pečene krompirjeve polovičke
Enolončnica s kolerabo
Polenta s paradižnikom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se