Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Polnjeni paradižniki

Polnjeni paradižniki so lahko lahka večerja, lahko pa so tudi odlična hladna predjed.

Za 4 osebe potrebujem:Polnjeni paradižniki

  • paradižnikov – 8 kom (lepih zrelih, a ne premehkih)
  • riž – 1 ½ riža (takšnega, ki se razkuha)
  • češnjev paradižnik – 1 skodelico
  • sir mozzarela – 1 skodelico (mini mozzarelo)
  • olivno olje
  • sol, poper
  • sok ene limone
  • sesekljana bazika – po okusu
  • balzamični kis – po okusu

Riž skuham po navodilih iz embalaže. Ko je kuhan (ne sme se razkuhati), ga ohladim.

Paradižnike dobro operem in osušim.

V skledo dam ohlajeni riž, dodam na polovičke narezano mozzarelo, dvakrat prerezan češnjev paradižnik, sesekljano baziliko, malo soli in popra. Nazadnje dodam še malo olivnega olja in limonin sok.

Vse skupaj dobro premešam. Paradižnikom odrežem pokrov in jih z žličko, previdno izdolbem. V paradižnikove posodice nadevam pripravljen nadev in vse skupaj še malo oblijem  z balzamičnim kisom.

Nasvet: Če vam katera od sestavin ni všeč,  jo lahko izpustite, ali pa zamenjate s katero drugo. Tako bodo polnjeni paradižniki dobili okus, ki je vam po godu!  Dober tek vam želim!

Sorodni recepti:

Ocvrtki iz bučk
Smoothie z paradižnikom
Paradižnikova solata
Paradižnik polnjen s tuno

Komentarji

  1. Srena pravi

    17. oktobra, 2012 pri 11:08

    Jaz bi tud to jedla. Kdo mi bo pripravil?

    Odgovori

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se