Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Tatarska omaka

Tatarska omaka je nadgrajena majoneza. Majonezo največkrat kupim, ker jo sama zelo težko pripravim.

Za pripravo potrebujem:Tatarska omaka

  • majonezo – 1 srednje velik kozarec

  • kisle kumarice – 2 srednje veliki

  • peteršilj – vejico ali dve

  • kapre – cca 6 kaper

  • poper

  • belo vino – po želji

Majonezo dam v malo večjo skledo. Kisli kumarici in kapre nasekljam, prav tako sesekljam peteršilj. Vse skupaj dam k majonezi. Malo popopram in dobro premešam. Če je omaka pregosta, dolijem še malo belega vina. Tako pripravljeno tatarsko omako postrežem k pečenim ali ocvrtim ribam, ocvrti zelenjavi, ocvrtim gobam in tudi k raznim pečenkam.

Dober tek želim!

Nasvet:

-omaki lahko dodate še trdo kuhano jajce, gorčico, sardelni file, pehtran..itd.

Tržaška omaka

Tržaška omaka je pika na „i“ pri lignjih in ribah na žaru. Brez nje si jaz takih jedi ne predstavljam.

Za tržaško omako potrebujem:Tržaška omaka

  • česen – 1 glavo

  • šopek peteršilja

  • olivno olje

Česen olupim in ga zelo na drobno sesekljam. Peteršilj operem, osušim, sesekljam na drobno in dodam k česnu. Oboje zalijem z segretim oljem. Olje segrejem le toliko, da, ko ga nalijem k česnu, le ta malo zacvrči. Tako je okus omake bistveno boljši, kot pa če olja ne segrejem. Olja nalijem toliko, da sta česen in peteršilj dobro pokrita.

Dober tek želim!

Nasvet:

– če ste naredili več omake, kot ste jo porabili, jo lahko shranite v zaprti posodi v hladilniku. Počaka kar nekaj časa;

– nekateri dodajo taki omaki tudi nekaj limoninega soka. Jaz osebno rajši serviram limono zraven omake, narezano na krhle.  Stvar okusa.

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se