Govedina v solati ali po domače „esih flajš“ je priljubljena domača jed, ki jo pogosto pripravljamo iz govedine, ki nam je ostala od nedeljskega kosila, seveda, če smo si privoščili govejo juho. Za 4 osebe potrebujemo: kuhano govedino – cca ½ kg čebulo – 1 glavo jajca – 2-3 kom (jajca lahko tudi opustite) olje […]
Mesni polpeti
Mesni polpeti so dobra kombinacija mesa in kruha. Če nimate dovolj mesa, vas bo tako kombinacija rešila iz težav. Za 4 osebe potrebujete: mleto mešano meso – cca ½ kg (če imate ostanke pečenega ali kuhanega mesa, ga na tak način lahko tudi dobro porabite – samo zelo na drobno ga narežite ali pa zmeljite) […]
Špageti z bolones omako
Testenine so tisto živilo, ki kakor koli ga pripravimo, ne moremo zgrešiti. Vedno so okusne. Pri nas doma so najbolj priljubljeni špageti z bolones omako. Pa poglejmo kako jo pripravim. Za 4 osebe potrebujemo približno: Mleto mešano meso – cca ½ kg Špageti – cca 40 dag(lahko so tudi polnozrnati) Olje – cca 5 žlic […]
Pražena svinjska jetra
Če hočete pripraviti dobra pražena svinjska jetra, potem se morate le držati navodil, ki so zelo preprosta. Najbolj pomemben je čas priprave, ker če jih boste predolgo pražili, bodo trda. Bodite pozorni že pri sami nabavi jetrc. Morajo biti (vsaj zame) svinjska (ali pa vsaj telečja) in obvezno sveža. To se vidi po barvi jetrc. […]
Pleskavica
Pleskavica je zelo preprosta jed, ki jo vsak naredi malo drugače. Jaz jo naredim hitro in brez kompliciranja. Ker pleskavica rabi vedno še kakšno prilogo, rabimo za 4 osebe približno:ground steaks Mleto meso – ½ kg (jaz uporabljam mešanega) Čebula – 1 velika Sol, Poper Olje – malo Čebulo narežemo na zelo drobne kockice. Pridamo […]
Piščanec v sladki smetani
Tako pripravljenega piščanca imam jaz osebno zelo rada. Za zelo malo dela, dobimo izjemno okusno jed. Če ga še niste poizkusili in imate radi piščančje meso, potem to morate storiti. Piščanec v sladki smetani je lahko odlično nedeljsko kosilo! Recept bo napisan za pripravo celega piščanca. Da je jed pripravljena še hitreje, lahko piščanca tudi […]
Piščančja rižota
Piščančja rižota je hranljiv in zdrav obrok. To je zelo stara in preizkušena jed, ki se pripravlja skoraj po vseh kuhinjah, verjetno pa jo vsak pripravi malo drugače. Tale način bo zelo preprost. Za 4 osebe potrebujete približno: piščančje meso – cca ½ kg (najboljše je seveda belo meso, ampak dober bo tudi kateri […]
Ocvrti faširani zrezki
Verjetno ste iz mletega mesa pripravili že mnogo različnih jedi. So ocvrti faširani zrezki med njimi? Tako pripravljena jed je res zelo okusna, morda malo bolj »kalorična«. A nič zato. Hujšali bomo kdaj drugič, zdaj pa k delu. Za 4 osebe potrebujemo: Mleto meso – cca 1 kg (poizkusite z samo svinjino) Česen – 2 […]
Krompirjeva musaka
Krompirjeva musaka je odlična kombinacija krompirja in mesa. Sama priprava ni preveč zapletena, le nekaj časa vam vzela. Vendar vam ne bo žal. Izplača se potruditi. Za 4 osebe potrebujemo: Krompir – cca 1,5 kg Jajca – 4 – 5 kom Mleko – cca 2 dl Mešano mleto meso – cca 60 dag (če imam […]
Nadevana paprika
Nadevana paprika je tudi bolj ali manj sezonska jed, vendar se sezona, ko je paprike v obilju, podaljšuje. Meni zelo ljubo jed vedno pripravljam v večjih količinah. Zelo radi jo jemo še naslednji dan. Prav tako jo nekaj shranim v skrinjo in jo naslednjič samo pregrejem. Recept je narejen za cca 13 do 15 paprik […]
GOVEJI GOLAŽ
Kadar imam malo več časa, večkrat skuham goveji golaž. Vedno ga skuham kar nekaj več. Običajno ga potem naslednji dan, uporabim za pripravo makaronovega mesa, rižote ali pa ga spravim v skrinjo, za tiste čase, ko se mi ne ljubi ravno kuhati, ali pa imam problem z časom. Se splača, vam povem… Recept je pripravljen […]
Goveji golaž z šampinjoni
Goveji golaž z šampinjoni vam priporočam predvsem jeseni ali pa pozimi, to se pravi , ko je zunaj mraz. Ker, če vas tole ne bo segrelo, potem pa ne vem kaj vas bo. Mogoče zakuhano vino? Verjetno, samo danes morate tudi nekaj jesti, a ne? Recept deluje malo zakompliciran in sigurno se vam zdi, da […]
Dimljena krača z zelenjavo
Imate občutek, da bi danes jedli nekaj na žlico? Imate na zalogi nekaj zelenjave, pa vendar bi kosilo moralo dišati malo tudi po mesu? Malo pobrskajte po hladilniku, lahko tudi po skrinji. Ste mogoče odkrili kakšno malo dimljeno kračo, ki bi jo morali še porabiti, pa niste vedeli kako? Če to približno drži, potem lahko […]
Lovska juha
Imate lovski nagon? Nikar se ne bojte, lovska juha bo kljub vsemu lahko na mizi. Res pa je , da boste morali naloviti kar nekaj sestavin, ki jih potrebujete za juho. Ampak ne bo vam bo žal, če si boste vzeli nekaj več časa, da boste v miru pripravili to jed. Za 4 – 6 […]
Prekmurski bograč
Če bi želeli skuhati „ta pravi“ prekmurski bograč, potem rabite vsaj tri vrste mesa – svinjskega, govejega in divjačino. Če pa pripravite bograč malo „po domače“, lahko vzamete za pripravo samo dve ali pa celo samo eno vrsto mesa. Jaz ponavadi vzamem malo svinjine in malo govedine, divjačino pa izpustim, pa je kljub temu bograč […]
Zadnji komentarji