Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Mesna štruca s špinačo

Iz mletega (faširanega) mesa, lahko pripravimo veliko različnih in okusnih jedi. Med drugim je odlična tudi mesna štruca s špinačo.

Ta 4 osebe potrebujem:Mesna štruca z špinačo

  • mleto meso – cca 1kg – mešano

  • zamrznjeno špinačo – cca 350 g

  • žemljo ali kos kruha (od prejšnjega dne)

  • mleko – malo

  • čebulo – 1 veliko

  • česen – 2 stroka

  • feto – cca 100 g

  • pinjole – cca 30 g

  • jajce – 1 kom

  • peteršilj

  • malo zenfa

  • sol, poper

  • maščobo

Špinačo odtalim. Žemljo narežem na male kockice in jo polijem z malo mleka, Olupljeno čebulo narežem na tanko in jo zlato rumeno prepražim na segreti maščobi in odstranim z ognja. Pinjole malo popražim.

Odtaljeno in odcejeno špinačo grobo sesekljam in ji dodam razdrobljeno feto, sesekljan česen, popražene pinjole, malo soli in malo popra.

Mleto meso dam v skledo, mu dodam ožeto žemljo, prepraženo čebulo, jajce, zenf, sesekljan peteršilj, sol in poper. Vse skupaj dobro premešam.

Dve tretine mesne mase zvijem v štruco in jo položim v pekač. Po sredini štruce naredim vdolbino in v njo, po celi dolžini, nadevam špinačni nadev. Z ostalo tretino mesne mase pokrijem špinačni nadev in štruco lepo oblikujem. Segrejem nekaj maščobe in oblijem štruco.

Mesno štruco pečem na 200 st.C, cca 1 uro,  večkrat jo polijem z tekočino, ki se je nabrala v pekaču. Tako bo mesna štruca lepo sočna.

Tako pripravljeno štruco narežem na cca 1 cm debele rezine in postrežem z katero od mešanih solat.

Nasvet:

– mesno štruco lahko postrežemo tudi z različno dušeno  ali pečeno zelenjavo.  Če imamo malo večji pekač, lahko ob štruci pečemo tudi krompir.

Sorodni recepti:

Bananin smoothie s konopljinimi semeni
Špinačni smoothie
Testenine s špinačnim pestom
Testenine z špinačo in orehi

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se