Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Goveji zrezki v omaki

Odlična glavna jed so tudi goveji zrezki v omaki. Kadar jih pripravljamo, jih lahko naredimo nekaj več, tako da smo preskrbljeni za kosilo za naslednji dan, ali pa jih lahko shranimo v zmrzovalnik za „hude“ čase.

Za 6 oseb potrebujemo:Goveji zrezek

  • goveje meso – cca 1 kg (za zrezke je najboljše goveje stegno)

  • čubula – 2 veliki (da bo omaka okusna)

  • česen – 4-5 strokov

  • olje – malo

  • juha – za zalivanje (ali voda)

  • moka – malo

  • sol, poper

  • gorčica

Ko kupujete meso, je najboljše, da kar tam zaprosite, da vam ga narežejo na zrezke. Doma zrezke operemo in do suhega posušimo (z papirnato brisačo). Kožice ob robovih zrezkov malo zarežemo, da se ne bodo pri peki preveč „skrčili“. Zrezke potolčemo, malo posolimo in popopramo, ter na vročem olju na hitro, z obeh strani popečemo. Popečene zrezke odstranimo iz ponve in v ponev damo sesekljano čebulo. Ob stalnem mešanju jo malo popražimo in ko postekleni, dodamo še sesekljan česen. Premešamo in ko česen zadiši, vse skupaj malo poprašimo z moko, dodamo še žlico gorčice in vse skupaj zalijemo z juho. Dobro premešamo in nazaj v posodo vrnemo zrezke. Zalijemo le toliko, da bo omaka dobro prekrila zrezke. Premešamo in zrezke na nizki temperaturi do mehkega dušimo. Omaka se bo med kuhanjem še zgostila, zato jo lahko sproti zalivamo. Če slučajno koga moti čebula, potem omako nazadnje še prepasirajte in vlijte nazaj na zrezke. Tako pripravljene zrezke lahko ponudimo z kruhovo rulado, kruhovimi cmoki, z dušenim rižem, z širokimi rezanci, pire krompirjem, pečenim krompirjem….in z dobro solato. Pa DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Špageti carbonara
Nadevane bučke
Majonezni solatni preliv
Svinjska pečenka s skorjo

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se