Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Faširani zrezki v omaki

Faširani zrezki v omaki, so pri nas doma vedno dobrodošel obrok, z prilogo in solato, seveda.

Za 4 osebe potrebujem:Faširani zrezek  v omaki

  • mletega mešanega mesa – cca ½ kg
  • čebulo – srednje veliko
  • kruh – cca 15 – 20 dag (naj bo dan ali dva star kruh ali žemlje)
  • jajce – 1 kom
  • zelen peteršilj – mali šopek
  • mleko- cca 1dl
  • juha za zalivanje (lahko je tudi samo voda)
  • maščoba
  • sol, poper

Najprej narežem kruh na male kocke in ga polijem z mlekom. Čebulo olupim in sesekljam. Na maščobi jo zlato rjavo popečem, odstavim z ognja in jo malo ohladim.

Meso dam v skledo, posolim, popopram, dodam jajce , sesekljani peteršilj, ožet kruh in ohlajeno čebulo. Vse skupaj temeljito premešam. Iz mase naredim ploščate zrezke, vsakega posebej pomokam in na vroči maščobi na hitro opečem.

Zrezke zložim na krožnik. V posodo, kjer so se zrezki pekli, ob stalnem mešanju prilijem juho ali vodo. Tekočine dodam toliko, da dobim ravno prav gosto omako. Zrezke zložim v omako in vse skupaj, ob občasnem mešanju, kuham do mehkega. Omaka naj vre zelo počasi, posoda naj bo  pokrita. K tako pripravljenim zrezkom lahko postrežete veliko prilog: testenine,  pire krompir, krompir v kosih, dušeni riž, kuskus….itd.

P.s.: Omaka se med kuhanjem gosti, zato jo občasno, še zalijem z juho. Če pa je omaka preredka,  malo moke razmešam z vodo in s tem podmetom, ob stalnem mešanju, zalijem omako. Omaka bo še boljša, če ji boste na koncu dodali žlico razžvrkljane kisle smetane. Za spremembo pa lahko (med kuhanjem) omaki dodate tudi žlico paradižnikove mezge.

P.s.: Imaš vprašanje zame? Piši mi na facebook stran: Kaj kuhati danes?

Sorodni recepti:

Špageti carbonara
Nadevane bučke
Majonezni solatni preliv
Svinjska pečenka s skorjo

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se