Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Češpljevi cmoki

Jesen se nam bliža sto na uro. Češplji počasi zorijo, čas je za češpljeve cmoke. To je priljubljena jed naše družine. Kadar imam čas, jih naredim nekaj več, tako da jih dam vsaj za eno rundo še v zamrzovalnik.

Za 4 osebe potrebujemo:Češpljev cmok

  • krompir – cc1 kg
  • češplje – cca 1kg
  • moko – cca 35– 40 dag (pol mehke, pol ostre)
  • maslo – 2 do 3 žlici
  • sol
  • jajce – 2 jajci
  • drobtine – cca 3 dag
  • cimet
  • sladkor

Najprej krompir operemo in ga damo kuhati. Ko je kuhan, ga  stisnemo skozi stiskalnico za krompir, ali pa ga zmečkamo kako drugače (pazite samo, da ne bo grudic). Še toplemu krompirju dodamo maslo, jajce, moko in sol. Sestavine zelo na hitro pregnetemo v gladko testo. Tako pripravljeno testo razvaljamo (debelina testa cca 5-7 mm) in ga narežemo na cca 5 – 6 cm velike kvadrate. Na sredino vsakega kvadrata damo češpljo, kateri smo predhodno odvzeli košico in jo nadomestili z žličko sladkorja. Iz testa in češplje oblikujemo cmok in ga damo kuhati v vrelo in malo slano  vodo. Ko cmoki priplavajo na površino, jih kuhamo, na mali temperaturi še cca 10 minut. S penavko jih poberemo iz kropa, jih naložimo v skledo in zabelimo z na maslu prepraženimi drobtinami. Skupaj z cmoki damo na mizo še cimet, pomešan z sladkorjem. Tega si vsak sam potrosi po cmokih. Pa DOBER TEK!

 

Sorodni recepti:

Pečen krompir z nadevom
Krompir v oblicah
Pečene krompirjeve polovičke
Enolončnica s kolerabo

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se