Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Tople kumare

Ko rečem tople kumare, ali po domače kmečke kumare, mislim na preprosto jed, ki jo poznam že iz otroštva. Še vedno jo imam zelo rada, radi pa jo imajo tudi moji domači. Še vedno jih  pripravljam tako, kot me je naučila moja mama.

Pa poglejmo o čem govorim.

Za 4 osebe potrebujemo cca:Topla kumarna omaka

  • krompir – od 6 – 8 srednjih gomoljev (cca 1 kg)

  • kumaro – 2 srednje veliki

  • mleko – za zalivanje

  • kislo smetano – 1- 2 žlici ali 1 -2 žlici ocvirkov

  • sol, poper

Krompir olupimo, ga narežemo na kocke in ga damo kuhati v slani krop.

Medtem časom, ko se krompir kuha, kumarice olupimo, naribamo na rezance in pustimo, da spustijo vodo.

Ko je krompir kuhan, mu odlijemo vodo in krompir zmečkamo v pire. Tako pripravljen krompir zalijemo z toplim mlekom (količina mleka je odvisna od tega, kako gosto jed bi želeli – jaz pripravim kar precej gosto omako), dobro premešamo in dodamo še močno ožete kumare. Jed solimo in popopramo, ter malo pokuhamo, na zelo mali temperaturi. Tik pred koncem jedi dodamo še žlico ali dve razpuščenih ocvirkov, ali pa žlico in dve kisle smetane. Če se ne bojite holesterola, pa le pogumno dajte kar oboje.

Takole, čas je, da greste k mizi. Že veste, kaj bi postregli zraven? Ni stvari, ki bi bolj „pasala“ kot zabeljen stročji fižol. Se vam zdi čudno? Meni tudi, ampak dobro pa je! Naj vam tekne!!!

P.s.: Pri mešanju moramo paziti, ker jed rada „šprica“ in kot taka nas lahko opeče.

Sorodni recepti:

Jagodni smoothie z rabarbaro
Špinačni smoothie
Smoothie z rdečo peso in malinami
Zeleni smoothie s konopljinim semenom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se