Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Ričet

A ričet tudi vas »pika«, tako kot mojega moža? Spomnim se časov, ko je tudi mene »pikalo«, če sem ga morala jesti. Ampak ugotovila sem, da je ričet lahko tudi zelooo dober obrok. V čem je štos? V sestavinah in pripravi. Poizkusite tale recept in morda tudi vas ne bo več pikalo.

Za 4 osebe približno potrebujemo:

  • Prekajeno svinjsko meso – cca 50 – 60 dag (najboljša je vratovina)

  • Krompir – 2 gomolja

  • Ješprenj – cca 25 dag (cca 10 zvrhanih žlic)

  • Korenje – 2 rdeča

  • Peteršiljeva korenina

  • Zelena – polovica gomolja

  • Čebulo – 1 srednje dobelo

  • Olje – cca 2 žlici

  • Paradižnikova mezga – 2 žlici

  • Šopek peteršilja

  • Sol, poper.

V lonec damo najprej kuhati vratovino. Ješprenj dobro operemo in ga damo kuhati v drug lonec. Krompir, peteršiljevo korenino, korenje in zeleno narežemo na drobne kocke in stresemo k ješprenju. Ko je vse skupaj kuhano, vodo odcedimo in jo prihranimo.

Na segreti maščobi prepražimo sesekljano čebulo in ji dodamo ješprenj, skupaj z zelenjavo. Premešamo, malo še popražimo in zalijemo z juho, v katerem se je kuhalo meso, ali pa juho, v kateri se je kuhal ješprenj z zelenjavo (jaz dam polovico mesene in polovico zelenjaven juhe). Dobro premešamo, dodamo paradižnikovo mezgo in sesekljan peteršilj. Dodamo še topel, kuhan prekajeni vrat, narezan na drobne kockice. Premešamo in postrežemo. Lahko pa meso narežemo na tanke rezine in vsakemu posebej damo rezino mesa na že serviran ričet. Stvar odločitve.

Ste že poizkusili? A ne da nič ne pika… Pa DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Vampi po tržaško
Pečene krompirjeve polovičke
Enolončnica s kolerabo
Mlinci

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se