Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Pasulj

Danes imam za kuhanje zelo malo časa, zato sem se odločila za pasulj po moje. To pomeni »pasulj na hitro«. Moja mama kuha pasulj vsaj uro in pol, a jaz za kaj takega nimam časa. Moj pasulj je kuhan v cca 20 min, a zato nič manj dober. Za pasulj je super tudi to, da ga lahko skuhamo malo več in ga naslednji dan samo pogrejemo, mu dodano pest ali dve kuhanih makaronov in tako dobimo novo jed z imenom PAŠTA FIŽOL. Lahko pa ga damo v skrinjo za tedaj, ko za kuhanje res nimamo časa.

Pa gremo na delo.

Za 4 osebe rabimo:Pasulj

  • Fižol – 4 male konzerve (jaz kupim kar kuhanega v pločevinkah-včasih rjavega, včasih belega);

  • par prekajenih klobas za kuhanje (ali dimljena rebrca);

  • sol – po potrebi;

  • poper – po potrebi.

Prežganje:

  • Česen – 1-2 stroka;

  • Olje – cca 2 žlici;

  • Moka – bela, lahko tudi ostra – po občutku;

  • Paprika v prahu –pol male žličke

V lonec vsujemo fižol, skupaj z tekočino in dodamo še malo vroče vode. Takoj dodamo par klobas in kuhamo cca 10 do 15 minut (če damo rebrca, kuhamo malo več časa). Medtem pripravimo rahlo prežganje. Na ne preveč vroče olje damo sesekljan česen, takoj dodamo moko (cca 1 žlica)in skupaj pražimo samo toliko časa, da česen dobro zadiši. Dodamo še papriko in mešamo še cca pol minute. Prežganje odstavimo. Ko so klobase kuhane, jih vzamemo iz lonca in jih narežemo na kolesca. Med fižol postopoma vmešamo ne preveč gosto prežganje in dobro premešamo. Z količino dodanega prežganja lahko regulirate gostoto jedi. Dodamo narezane klobase, premešamo, poizkusimo in šele nato dosolimo in popopramo. Običajno je jed dovolj slana že od mesa.

Tisti, ki imate radi bolj papricirano, pa lahko na koncu dodate malo čilija ali kajenskega popra. Takole, pasulj „na hitro“ je končan, samo za mizo še gremo. Je bilo dovolj hitro pripravljeno? Je, je! Pa DOBER TEK.

Sorodni recepti:

Vampi po tržaško
Krompir v oblicah
Pečene krompirjeve polovičke
Enolončnica s kolerabo

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se