Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kislo zelje

Že nekaj časa lahko v trgovinah kupimo kislo zelje, ampak sezona kislega zelja šele prihaja. Na vsak način si ga moramo privoščiti! Je poln vitaminom, odličen za črevesje in želodec.

Za 4 osebe potrebujemo:Kislo zelje

  • kislo zelje- cca ¾ kg
  • moko – malo
  • ocvirke – (lahko tudi slanina)
  • sol ali mešanica začimb
  • lovorjev list

Kislo zelje damo kuhati v malo vode. Če je preveč kislo, ga pred kuhanjem malo ožmemo. Dodamo mu lovorjev list in po potrebi mešanico začimb. Ko zavre, naredimo iz vode in moke podmet ter ga vlijemo k zelju.

Na malem ognju kuhamo še cca 15 min in ga zabelimo z razpuščenimi ocvirki ali prepraženo slanino. Če imamo slučajno kaj pečenkine masti, bo zelo izboljšala okus zelja, vendar ne pretiravajmo z maščobami.

Takšno zelje lahko postrežemo z matevžem in krvavicami. Sama ga obožujem s pire krompirjem. Če je zraven še konček pečenih rebrc, toliko bolje. Prav tako sta zelju odlična priloga še nadevani krompirjevi cmoki, zabeljen fižol v zrnju in pečenica. Pa DOBER TEK!

Nasvet: podmet naredite tako, da v malo hladne vode, vmešate nekaj bele ali ostre  moke. Dobiti morate gladko srednje gosto maso. To zmes potem ob stalnem mešanju vlijete k jedi in jo na tak način zgostite.  Podmet  dodajajte  postopoma, da se jed ne zgosti preveč.

Sorodni recepti:

Krompir v oblicah
Pečene krompirjeve polovičke
Enolončnica s kolerabo
Polenta s paradižnikom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se