Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kisla repa

Kisla repa je jed, ki ne sme manjkati na jedilniku v jesenskih in zimskih dnevih. Preprosta, mnogi bi rekli „kmečka jed“, je še kako okusna, če nismo preveč „skopi“ pri pripravi te jedi. Mogoče je že tako dolgo niste pripravljali, da ste že kar pozabili na njo. Upam, da sem vam zbudila skomine po njej.

Za 4 osebe potrebujemo približno:repa

  • kislo repo – cca1 kg

  • moko – malo za podmet

  • vodo

  • sol, poper

  • kumina – če jo marate

Repo damo v lonec (če je prekisla, jo ožmemo in to tekočino odstranimo), jo zalijemo z toliko vode, da je samo pokrita, posolimo, malo popopramo in če želimo, dodamo še kumino (eni kumine ne prenesejo!) Vse skupaj premešamo, lonec pokrijemo in na malem ognju kuhamo cca 15 – 20 minut. Z malo moke in vode naredimo podmet in ga ob mešanju dodamo k repi. Repa naj še vre dobre pol ure, da se bo moka dobro razkuhala.

To je najbolj „skop“ način priprave repe. Zdaj pa še izboljšave.

Okus repe močno izboljšamo če ji dodamo:

  • ocvirke – žlico ali dve

  • dimljene svinjske kožice ali tiste „ta napihnjene“

  • če ste prejšni dan pekli meso in vam je ostalo malo pečenkine masti – ne morete zgrešiti!

  • In še in še bi se našlo…

Nekateri pa jo pripravljajo tudi tako, da namesto z podmetom, zgostijo repo z rahlim prežganjem. Stvar okusa.

Kaj se poda zraven? Marsikaj. Že včasih smo jedli zabeljen fižol in to počnemo še vedno najpogosteje.

Sorodni recepti:

Pečene krompirjeve polovičke
Enolončnica s kolerabo
Mlinci
Ajdovi žganci

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se