Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kunčja obara

Kunčja obara je pripravljena iz enega izmed najbolj zdravega mesa – kunca. Nekateri obožujejo kunčje meso, drugim se te živalice enostavno smilijo. Tako pač je. Če boste kuhali kunčjo obaro, potrebujete:Kunčja obara

  • kunčje meso – cca 3- 4 kg

  • krompir- 2 gomolja

  • čebulo – 1 malo

  • olje – 4 žlice

  • juho – cca 1 ¼ l (ali vode)

  • moke – 3 žlice

  • orešček

  • timijan

  • majaron

  • lovorjev list

  • limonina lupinica

  • sol, poper

  • črno vino – ½ dl

  • malo kisa

Najprej olupim in nasekljam čebulo. Na vroči maščobi jo posteklenim in dodam na manjše koščke narezano kunčje meso. Malo popražim, malo posolim in popram ter dodam vse začimbe. Dodam še par žlic juhe, dobro premešam in vse skupaj dušim (na ne preveč močni temperaturi) cca pol ure. Ko se sok posuši, jed po prašim z moko, malo še popražim in zalijem z juho (ali vodo). Dobro premešam in dodam na kocke narezan krompir. Po po potrebi še solim in kuham, dokler ni krompir mehak. Na zadnje dodam še črno vino in malo kisa. Dobro premešam in kunčja obara je pripravljena na lačna usta. Pa DOBER TEK!

Domači kečap

Da je paradižnik izjemno zdrav, čivkajo že vrabčki na strehi. Da se iz paradižnika lahko pripravi marsikatera odlična jed, je tudi že znano. Znano pa je tudi, da je domači kečap veliko bolj zdrav kot tisti, ki ga lahko kupimo.

Pootrebujemo:Domači kečap

  • zelo zrel paradižnik – cca 1 kg
  • čebulo – 2 srednje velike
  • česen – 2 stroka
  • sladkor – cca 10 – 12dag
  • vinski kis – cca 220 ml
  • sol – po okusu

Paradižnike dobro operemo in jih narežemo na večje komade. Čebulo in česen olupimo in prav tako narežemo na manjše kose. Vse skupaj damo v multipraktik. Dobljeno kašo damo v lonec, dolijemo vinski kis, sladkor in sol. Vse skupaj dobro prevrejemo. Maso nato pretlačimo in še enkrat zavremo. Če je slučajno preveč redka ji lahko dodamo malo škroba, zmešanega z vodo. Po potrebi dosolimo in popopramo. Tako pripravljenega nalijemo v male stekleničke in jih dobro zapremo. Ker je domači kečap brez konzervansov, ni tako zelo obstojen kot industrijski.

Kečap lahko uporabimo pri jedeh z žara, pri testeninah, rižu, pri različnih omakah, na pici……itd.

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se