Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Prekmurski bograč

Če bi želeli skuhati „ta pravi“ prekmurski bograč, potem rabite vsaj tri vrste mesa – svinjskega, govejega in divjačino. Če pa pripravite bograč malo „po domače“, lahko vzamete za pripravo samo dve ali pa celo samo eno vrsto mesa. Jaz ponavadi vzamem malo svinjine in malo govedine, divjačino pa izpustim, pa je kljub temu bograč okusen.

Za pripravo takšnega bograča (4 osebe) rabimo:Prekmurski bograč

  • govedino – cca ½ kg (bočnik, če je mogoče)

  • svinino – cca ½ kg ( če boste uporabili samo eno vrsto mesa, potem vzamete tistega cca 1 kg)

  • krompir – cca ½ kg

  • česen – 4 stroki

  • čebulo – 4 srednje velike

  • svežo papriko – 2kom (lahko različne barve)

  • papriko v prahu – 1 žlica

  • suhe gobe – dobro pest

  • olje (ali mast) – cca 5dag (5 velikih žlic)

  • sol, poper

  • belo vino – cca 2 dl

  • lovorjev list – 1 – 2 lista

  • timijan – malo

  • feferon – malo (saj veste, tistega, ki malo peče)

Sestavin je kar nekaj, dela tudi. Za enega! To delo je lepše v dvoje. Pa veselo na delo!

Svetujem, da si naj prej vse sestavine narežete in potem pričnete z pravo kuho. Meso (vsako zase) narežite na ne prevelike koščke. Čebulo in česen – vsako zase – sesekljamo, papriko očistimo in jo narežemo na rezance. Krompir olupimo, podolgovato narežemo in še gobe poparimo ter dobro ožmemo.

Zdaj pa zares!

Na razgreti maščobi najprej malo popražimo sesekljano čebulo, dodamo govedino, dobro premešamo in na malem ognju, v pokriti posodi, oboje dušimo. Ko je govedina že na pol mehka, dodamo svinjino, malo popražimo, dodamo sesekljan česen, premešamo, posujemo z mleto papriko, dobro premešamo in dodamo še svežo narezano papriko, lovorjev list, timijan, poparjene in ožete suhe gobe, solimo in popopramo. Vse skupaj dobro premešamo. Na zadnje naložimo še narezan krompir in po želji še malo feferona. Vse skupaj še zalijemo z belim vinom. Dobro premešamo in pokrito (na malem ognju) dušimo do konca. Krompir naj ostane cel, jed ne mešamo in lonca ne odkrivamo.

Zdaj ste pa od vseh teh vonjav, najbrž že pošteno lačni. Kar hitro za mizo in samo še DOBER TEK.

Sorodni recepti:

Kisla juha
Juha iz lisičk
Juha iz leče
Hladna paradižnikova juha

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se