Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Krompirjev golaž

Kadar na glas razmišljam, kaj naj skuham, se mož po navadi oglasi: naj bo karkoli, samo, da je nekaj v vezi z krompirjem. Super, si mislim, nič lažjega! Oba imava rada krompir, ne glede, kako je pripravljen. Jedi iz krompirja so preproste, poceni in hitro pripravljene. Pa še zelo okusneee…

Ena izmed krompirjevih jedi je tudi krompirjev golaž. Je odlična enolončnica, ki vedno prija.

Za 4 osebe rabimo:krompirjev golaž

  • Krompir – 5 – 6  velikih gomoljev

  • Čebula – 2-3 kom (nikoli je ne morete dati preveč)

  • Česen – 4 – 5 strokov (tudi njega ni nikoli preveč)

  • Juha za zalivanje (iz kocke) – cca 1l

  • Olje – 2 – 3 žlici

  • Rdeča paprika v prahu – 1 žlička

  • Paradižnikova mezga – 1 velika žlica

  • Sol, poper

  • Malo kumine

Najboljše je da si vse sestavine pripravite in potem greste za štedilnik. Olupite krompir in ga narežite na večje kose. Čebulo na drobno narežite, česen in kumino skupaj sesekljajte.

Na olju najprej malo popražite čebulo in ko postekleni, dodamo na kose narezan krompir. Dobro premešamo in pražimo dalje. Ko prične čebula rumeneti, dodamo še sesekljan česen, rahlo solimo in popopramo.

Malo premešamo in posujemo z papriko v prahu. Zopet premešamo, dodamo paradižnikovo mezgo, premešamo in zalijemo z juho (če juhe nimate, zalijete krompirjev golaž kar z vodo, potem pa malo bolj posolite).

Krompir mora biti dobro prekrit z juho (vodo), lahko jo je celo malo več. Dobro premešamo, pokrijemo in kuhamo tako dolgo, da je krompir kuhan.

Nato del krompirja zmečkamo z paličnim mešalnikom. Toliko, da je juha za vas ravno prav gosta.

Na koncu ji lahko dodate ali na končke narezano hrenovko ali malo prepražene slanine.

Če po pravici povem, jaz namesto hrenovke ali slanine rajši dodam malo kajenskega popra ali čilija. Ja, imate prav. Jaz sem za vroče. Pa naj vam tekne!

Še o drugih krompirjevih jedeh pa na kakšni drugi strani…

P.s.: Imate vprašanje zame? Pišite na facebook stran: Kaj kuhati danes?

Sorodni recepti:

Špinačni smoothie
Pustni krofi
Kakijev smoothie
Vegetarijanski chili

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se