Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Ocvrti piščanec

Odkar pomnem, mi je pri srcu piščančje meso, a najljubši mi je klasično pripravljen ocvrti piščanec.

Za 4 osebe potrebujem:Ocvrt piščanec

  • piščanca – cca 1,5 kg (lahko vzamemo samo določene dele piščanca)

  • jajca – 3-4 kom

  • moka – ostra

  • drobtine

  • sol, poper (po možnosti beli)

  • olje za cvrtje

Piščanca dobro očistim, operem, osušim, narežem na manjše kose, posolim in malo popram.

Pripravim si krožnik z stepenimi jajci, krožnik z moko in krožnik z drobtinami. Dele piščanca naprej pomokam (otresem odvečno moko), potegnem skozi stepeno jajce in nazadnje še povaljam v drobtinah.

Olje nalijem v posodo (toliko, da piščanec plava), ga segrejem in ko je zadosti vroče, vanj položim kose mesa. Meso cvrem deset minut na eni strani in cca deset še na drugi strani. Meso mora biti zlato rjavo.

Ocvrtega piščanca naložim v posodo, obloženo z papirnato servieto, da popivna odvečno maščobo, kasneje ga preložim na servirni krožnik.

Moja najljubša priloga je krompirjeva solata. Piščanca lahko jeste tudi z kuhano zelenjavo, dušenim rižem, pečenim krompirjem, pire krompirjem…in z različnimi solatami. Vsaj zame ne smejo manjkati na mizi limonini krhlji.

Dober tek želim!

Nasveti:

  • če kupim celega piščanca, ocvrem samo najlepše komade, drugo meso porabim pri pripravi piščančje obare;

  • drobtinam lahko dodate še kakšna zelišča ali pa sesekljane mandlje;

  • olje za cvrtje mora biti na začetku bolj vroče, potem je potrebno zmanjšati temperaturo – v nasprotnem primeru, boste imeli vzunaj zažgano meso, pri kosteh bo pa še krvavo;

  • olje za pričetek cvrenja je dovolj vroče – ko daste v njega kuhalnico, se morajo ob njej videti mehurčki;

    – paniranega  piščanca lahko tudi naložite v pekač (obdan z peki papirjem) in ga pečete v pečici na 220 st.C, cca 20 minut. Meni je ljubši ocvrt v olju, čeprav je manj zdrav.   Odločitev je vaša.

Sorodni recepti:

Nadevani piščanec
Porova juha
Kremna porova juha

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se