Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Široki rezanci z mletim mesom in jajčevci

Široki rezanci z mletim mesom in jajčevci so lahko odlično kosilo.

Za 4 osebe potrebujem:Široko rezanci z mletim mesom in jajčevci

  • široke rezance – cca 40 dag
  • mleto meso – ½ kg (mešano ali pa samo goveje)
  • jajčevec – 1 srednje veliki
  • dobro zrel paradižnik – 3 paradižnike (če nimate svežega, lahko uporabite konzerviranega)
  • čebulo – 1 večjo
  • česen – 2 stroka
  • sol, poper
  • naribani sir – lahko parmezan – količina po okusu

Široke rezance skuham po navodilu na vrečki.

Jajčevce dobro operem in jih narežem na kocke  ter malo posolim. Ko spustijo vodo jih z servieto osušim.

Čebulo olupim in narežem na drobno. Na vročem olju jo posteklenim in dodam meso. Dobro premešam in vse skupaj pražim. Ko se sok mesa  posuši, dodam osušen jajčevec. Dobro premešam, malo še prepražim, dodam sesekljan česen in olupljen ter  na kockice narezan paradižnik . Posolim in popopram.

Vse skupaj kuham še cca 10 minut, toliko, da se paradižnik zmehča. Kuhane in dobro odcejene široke rezance razdelim po porcijah in polijem z  kuhano omako. Po vrhu omake potrosim še  sir in takoj postrežem.

Dober tek želim.

Nasvet: Če se vam zdi, da je omaka  premalo sočna ali pa bi  rabili več omake, potem jo zalijte z paradižnikovim sokom in še samo malo pokuhajte.

 

Sorodni recepti:

Makaronov narastek z mletim mesom in bučkami
Polpeti iz mletega mesa in koruze
Zvitki iz jajčevcev in skute
Panirani melancani

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se