Jogurtovo pecivo

Jogurtovo pecivo je eno izmed najbolj enostavnih peciv. Maso zmešaš in daš v pečico. Malo počakaš in že se lahko poslatkaš.

Za pripravo potrebujem:Jogurtovo pecivo 250x187 Jogurtovo pecivo

Vse merim z jogurtovim lončkom.

  • jogurt – 2 lončka

  • sladkor – 2 lončka

  • moko – 4 lončke

  • olje – 1 lonček

  • jajca – 4 kom

  • pecilni prašek – 2 zavojčka

  • rum – malo

  • sadje – poljubno – lahko tudi brez

Pečico vklopim na 180 st.C.

Pekač dobro namažem.

Jogurt, sladkor, olje, jajca in rum dobro premešam. Postopoma dodajam presejano moko, skupaj z pecilnim praškom.

Zmes vlijem v namaščen pekač in jo razporedim po pekaču. Na vrhu dodam poljubno sadje in ga z kuhalnico narahlo potisnem v testo – toliko, da se pokrije z testom.

Pekač dam v segreto pečico in pečem cca 40 – 45 minut. Z zobotrebcem preverim, če je pecivo na sredini pečeno. Če je zobotrebec suh, pomeni, da je pečeno.

Jogurtovo pecivo postrežem toplo ali hladno.

Nasvet:

  • Pecivu lahko dodamo naribana jabolka, borovnice, jagode, skratka vso sadje. Veliko prakticiram z raznimi kompoti, ki jih prej dobro odcedim;

  • Prav tako lahko pecivu dodamo sesekljane lešnike, orehe, v rum namočene rozine;

  • Dodamo lahko tudi malo kakava in potem, že po pečenem pecivu naredimo še čokoladno glazuro.

    - Pecivo lahko pečete v navadnih pekačih ali pa v modelu za torte

Deli in razveseli!

Dodaj odgovor