Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kostanj z brstičnim ohrovtom

Kostanj z brstičnim ohrovtom je na prvi pogled, malo nenavadna jed, vendar, zelo zanimivega okusa in vredna poizkusa. Pri nas se na tak način pripravlja bolj redko, a nekateri so nad njim prav navdušeni. Vredno je vsaj poizkusiti. Ne vem, če vam bo kombinacija okusov všeč, vem pa, da boste jedli zelo zdravo.

Za pripravo te jedi potrebujem (4 osebe):Kostanji z brstičnim ohrovtom

  • pečeni kostanj -cca 3oo g
  • brstični ohrovt – 500 g
  • maslo – dobri 2 žlici
  • vodo – cca 1 ½ skodelice
  • sladkor 2 žlici
  • balzamični kis – po okusu

Kostanj spečem kar v pečici. Lepo ga križno narežem in ko je pečen, ga ohladim in lepo olupim. Pazim, da se mi čim manj kostanja razdrobi. Ohrovt dobro operem, očistim in kocen ohrovta križno narežem. Velike glavice prerežem na polovičke. Maslo razpustim, dodam ohrovt in kostanj. Premešam in zalijem z vodo. Vode naj bo toliko, da bo dno posode pokrito. Vse skupaj ob stalnem mešanju kuham cca ½ minute. Nato posodo pokrijem in na srednji temperaturi kuham cca 12 – 15 minut. Poizkusim ohrovt in če še ni kuhan, ga še malo zalijem in kuham do mehkega. Večkrat premešam. Ko je ohrovt kuhan (voda mora vsa povreti), jed potresem z sladkorjem, premešam in polijem z balzamičnim kisom. Kuham na malem ognju tako dolgo, da so kostanji in ohrovt lepo glazirani, to se pravi, da tu in tam dobijo malo rjave barve. Paziti morate, da se vam jed ne zažge. Tako pripravljeni kostanj z brstičnim ohrovtom takoj postrežem. Zraven se odlično poda kozarček vina in dobra družba. Pa dober tek.

Nasvet: Svetujem, da pustite nabrani kostanj  „počivati“  dva do tri dni, preden ga pripravljate. Lahko ga nasujete v gajbice in shranite nekam na temno. Takšen bo veliko bolj okusen. A ne odlašajte predolgo, kajti kar kmalu se lahko zgodi, da bodo kostanj napadli črvi in adijo čudovite kostanjeve jedi.

 

Sorodni recepti:

Enolončnica z kolerabo in kostanji
Pečen kostanj
Kostanjeva torta
Kostanjeva kremna juha

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se