Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Zelenjava za sataraš

Zelenjava za sataraš me velikokrat reši iz zadrege. Namreč, tako konzervirano zelenjavo, lahko uporabim pri pripravi marsikatere jedi.

Za pripravo potrebujem:Zelenjava za sataraš

  • paradižnik – cca 1kg

  • papriko – cc 1 kg

  • čebulo – cca 30 dag

  • olje – cca 1,5 dl

  • sol – cca ½ žličke

Paradižniki morajo biti dobro zreli, ne pa premehki. Na hitro jih potopim v vrelo vodo, da jih lažje olupim. Nato jih narežem na kocke (lahko tudi na lističe) in jih stresem na cedilo, da se malo odtečejo. Papriko operem, odstranim seme, ter narežem na rezance. Prav tako na rezance (lahko tudi na kocke) narežem še olupljeno čebulo. V širšo posodo nalijem olje. Ko je dovolj segreto, dodam čebulo in jo dodobra posteklenim. Ko prične spreminjati barvo, dodam še narezano papriko in oboje dušim cca 10 do 15 minut. Nato dodam še narezan paradižnik, sol in dobro premešam. Kuham naslednjih 10 minut. Še vročo zelenjavo nadevam v dobro segrete kozarce in jih dobro zaprem. Kozarce pokrijem z deko in pustim, da se ohladijo. Nato jih shranim v hladni kleti. Tako pripravljeno zelenjavo kasneje uporabljam pri pripravi riža, testenin, golažev, raznih omak,  z umešanimi jajci, pogostokrat jem pa kar samo z kruhom. Prima, vam povem. Pa dober tek!

P.s.: K zgoraj našteti zelenjavi lahko dodate še bučke ali pa melancane.  Dajte domišljiji prosto pot…

Imate morda vprašanje zame? Pišite na facebook stran: Kaj kuhati danes?

Sorodni recepti:

Vloženi zeleni paradižnik
Vložena rdeča pesa
Fižol s papriko in paradižnikom
Ajvar

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se