Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Vloženi zeleni paradižnik

Kakor izgleda, bo letos veliko paradižnika ostalo zelenega. Nič zato, izkoristimo priliko in si za ozimnico pripravimo vloženi zeleni paradižnik.

Za pripravo potrebujem:Vloženi zeleni paradižnik

  • zeleni paradižnik – za cca 12 kozarcev
  • kis za vlaganje – 1 l
  • vodo – 3 litre
  • sol – 10 malih žličk
  • sladkor – 20 malih žličk
  • korenček – narezan na kolobarje – po okusu
  • šalotko – za vsak kozarec 2 – 3
  • celi poper – nekaj zrnov na kozarec
  • koper – vejica na kozarec

Mešanico kisa, vode, sladkorja in soli dam zavreti. Medtem paradižnik dobro operem in ga naložim v čiste kozarce. Med paradižnike dajem nekaj kolobarjev korenčka, nekaj zrn popra, dve do tri šalotke in vejico kopra. Vse to zalijem z prevreto in še vročo kisovo mešanico. Kozarce dobro zaprem in pokrijem z deko. Pustim, da se čisto ohladijo in jih nato shranim v klet. Vloženi zeleni paradižnik uporabljamo kot prilogo k raznim narezkom, podobno kot vložene kumarice.

Nasvet: Pazite, da boste kozarce res dobro oprali, kajti to je lahko velikokrat vzrok, da se vam vložene stvari pokvarilo. Pa veliko užitkov pri pripravi ozimnice.

 

Sorodni recepti:

Ocvrti zeleni paradižniki
Salsa iz zelenega paradižnika
Vložena rdeča pesa
Fižol s papriko in paradižnikom

Komentarji

  1. edinccek pravi

    8. oktobra, 2013 pri 19:24

    oj, mene pa zanima, kdaj je potem tako vlozen zeleni paradiznik za pojset oz normalno uporaben, ker kolko sem prebral bi naj bil suroov strupen. No zanima me kako dolgo ga moram pustit v kisu, da je primeren za uporabo.

    Hvala in lp. Damir 🙂

    Odgovori

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se