Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Vložena paprika z zeljem

Lani sem pri prijateljici prvič jedla vložene paprike, polnjene z zeljem. Bile do odlične, tako, da sem se odločila in jih letos tudi sama nekaj vložila.

Za tako pripravljeno papriko potrebujem:Vložena paprika z zeljem

  • papriko – vzamem nekaj večje in nekaj majnših (tako, da jih lažje zložim v kozarce)
  • zelje – sveže
  • šalotko
  • česen
  • gorčično seme
  • sol

Mešanico:

  • belega vinskega kisa – ½ l
  • vode – 2 l
  • soli – 7,5 dag
  • sladkorja – 7,5 dag

Paprike najprej lepo operem ter jim odrežem pokrovčke. Odstranim semenje, pokrovček shranim, paprike pustim, da se posušijo. Zelje očistim, narežem zelo na tanko, ga malo posolim, premešam in ga pustim stati 2-3 ure. Medtem zavrem kisovo mešanico in jo dam hladiti. Zelje dobro ožmem in ga nadevam v paprike (malo bolj na trdo) in pokrijem s pokrovčkom. Paprike naložim v čiste kozarce. Če imam res velike paprike, dam v literski kozarec kar po eno papriko, kajti paprike ne smejo biti čisto do vrha. V kozarec dodam še po dve ali tri šalotki, strok česna in malo gorčičnih semenj. Pod vrat kozarca dam navkriž po dve paličici, da se paprike ne dvignejo. Vse to zalijem z prevretim in ohlajenim kisom. Na vrh vsega tega previdno nalijem še cca za prst na debelo, belega olja, da se paprika ne more pokvariti.  Kozarce trdno zaprem in shranim v mrzlo klet. Tako pripravljeno papriko  kasneje uporabim za  prilogo k pečenemu mesu ali pa k mesnim izdelkom.

Odlično se obnese tudi rdeče zelje. Tako, da si sama pripravim nekaj paprik z rdečim, nekaj pa z navadnim zeljem. Probajte, mogoče vam bo odgovarjalo.

  • « Prejšnja stran
  • 1
  • 2
  • 3

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se