Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Testenine s tuno

Testenine s tuno, so ena izmed jedi, ki je pogosto na naših jedilnikih.

Za pripravo potrebujem:Testenine s tunino

  • testenine – cca 500 g

  • pretlačeni paradižnik – cca 500 g

  • čebulo – 1 kom

  • tuno iz pločevinke – cca 200 g

  • nariban parmezan – cca 3 žlice

  • česen – 2 stroka

  • peteršilj – malo

  • origano

  • malo

  • olje – oljčno

  • sol

Testenine skuham po navodilih na vrečki.

Na segreto olje dam sesekljano čebulo in jo malo popražim. Ko postekleni, dodam pretlačen paradižnik, sesekljan česen, malo origana in sol po okusu.

Vse skupaj premešam in na malen ognju kuham toliko časa, da paradižnikov sok skoraj povre. Nato dodam tuno, nasekljan peteršilj in malo še pokuham.

Skuhane in odcejene testenine polijem z omako in posujem s parmezanom.

Dober tek želim!

Široki rezanci z mletim mesom in jajčevci

Široki rezanci z mletim mesom in jajčevci so lahko odlično kosilo.

Za 4 osebe potrebujem:Široko rezanci z mletim mesom in jajčevci

  • široke rezance – cca 40 dag
  • mleto meso – ½ kg (mešano ali pa samo goveje)
  • jajčevec – 1 srednje veliki
  • dobro zrel paradižnik – 3 paradižnike (če nimate svežega, lahko uporabite konzerviranega)
  • čebulo – 1 večjo
  • česen – 2 stroka
  • sol, poper
  • naribani sir – lahko parmezan – količina po okusu

Široke rezance skuham po navodilu na vrečki.

Jajčevce dobro operem in jih narežem na kocke  ter malo posolim. Ko spustijo vodo jih z servieto osušim.

Čebulo olupim in narežem na drobno. Na vročem olju jo posteklenim in dodam meso. Dobro premešam in vse skupaj pražim. Ko se sok mesa  posuši, dodam osušen jajčevec. Dobro premešam, malo še prepražim, dodam sesekljan česen in olupljen ter  na kockice narezan paradižnik . Posolim in popopram.

Vse skupaj kuham še cca 10 minut, toliko, da se paradižnik zmehča. Kuhane in dobro odcejene široke rezance razdelim po porcijah in polijem z  kuhano omako. Po vrhu omake potrosim še  sir in takoj postrežem.

Dober tek želim.

Nasvet: Če se vam zdi, da je omaka  premalo sočna ali pa bi  rabili več omake, potem jo zalijte z paradižnikovim sokom in še samo malo pokuhajte.

 

Široki rezanci z lososom in špinačo

Široki rezanci z lososom in špinačo je zdrava in zelo okusna jed, ki jo lahko postrežete kadar koli.

Za 4 osebe potrebujem:Široki rezanci z tuno in špinaco

  • lososov file – 300 g
  • špinačo – cca 100 g
  • limeto – 1 kom
  • smetano za kuhanje – 250 ml
  • široke rezance – cca 250 g (včasih pripravim polnozrnate)
  • sol
  • beli poper
  • muškatni orešček

Limeto operem z toplo vodo, naribam lupino in stisnem sok. Lososa narežem na trakove in ga mariniram  z  limetino lupino in sokom. Posodo pokrijem. Široke rezance skuham po navodilu na embalaži. Špinačo dobro operem in na grobo sesekljam. Smetano vlijem v posodo, dodam malo muškatnega oreščka , posolim in popram.

Ko  smetana zavre, dodam še sesekljano špinačo in narezano tuno. Dobro premešam in vse skupaj kuham cca 2-3 minute. Kuhane in dobro odcejene široke rezance  porazdelim po porcijah. Na sredino vsake porcije dodam omako in okrasim z listom bazilike. Pa dober tek.

 

Špageti z zelenjavo

Špageti z zelenjavo so vedno dobrodošel in zdav obrok.

Za pripravo rabim (4 osebe):Špageti z zelenjavo

  • špagete – cca 40 dag (lahko tudi polno zrnate)
  • por – 1 srednje velik
  • korenje – 2 – 3 srednje velike
  • brokoli – polovica srednje velike glave
  • česen – 1-2 stroka
  • smetana za kuhanje – cca 250 g
  • peteršilj – mali šopek
  • sol poper

Špagete skuham v veliki količini slane vode. Pazim, da se mi ne razkuhajo. Korenje in por očistim in oboje narežem na tanke kolobarje. Brokoli operem, raztrgam na male cvetove ter skuham nad soparo. Mora biti še čvrst. Na maslu najprej malo popražim por, dodam korenje in zopet malo popražim. Če je potrebno, malo zalijem z vodo in dušim do mehkega. Ko se oboje zmehča (pa ne preveč), dodam še sesekljan česen in peteršilj. Malo pomešam in ko česen zadiši, dodam še kuhan brokoli in vse skupaj zalijem z smetano za kuhanje. Posolim in malo popram ter dodam odcejene špagete. Dobro premešam in takoj postrežem. Pa dober tek.

P.s.: Če se vam zdi, da boste imeli premalo omake, potem dodajte več smetane. Verjetno ste opazili, da kuhanih špagetov ne sperem z vodo. To pa zato ne, ker nesprani špageti lepo zgostijo omako, omaka se špagetov lepo “drži”. Vi pa lahko naredite, tako, kot imate vi radi.

Špageti z paradižnikovo omako

Zelo preprosta in hitro pripravljena jed, so špageti z paradižnikovo omako. Obožujejo jo tako odrasli, kot otroci. Kar vidim jih, vse popacane, ampak zelo zadovoljne.

Za 4 osebe potrebujem:Špageti z paradižnikovo omako

  • špagete – cca 50 dag
  • paradižnik – cca 1 kg (zrelega – če ga nimam, kupim konzerviranega)
  • česen – 2 stroka
  • šalotko – 2 kom (če je nimate, vzemite čebulo)
  • oljčno olje – 2- žlici
  • nasesekljani origano – po želji (vejico pustimo za okras)
  • sladkor – malo žličko
  • naribani parmezan – cca 15 dag
  • sol, poper

Najprej si pripravim paradižnike. Dam jih v posodo, polijem z vrelo vodo in jih pustim kakšno minuto. Vodo odlijem, jih polijem z mrzlo vodo in jim olupim kožico. Razrežem jih na polovičke, odstranim semenje in narežem na kockice.

Česen in šalotko olupim in na drobno sesekljam. Vročemu olju najprej dodam šalotko in ko malo postekleni, ji dodam še česen. Takoj, ko česen zadiši, dodam še paradižnik, nasekljan origano, sol in poper. Vse skupaj premešam in dušim pribljižno 15 minut.

Medtem v vreli in slani vodi kuham špagete. Pazim, da se mi ne razkuhajo, ker so drugače pacasti. Kuhane stresem na cedilnik, prelijem z hladno vodo in pustim, da se dobro odcedilo. Omako po potrebi še dosolim in ji dodam malo sladkorja – odvisno od tega, kako kisel je bil paradižnik.

Odcejene špagete porazdelim po porcijah in jih prelijem z paradižnikovo omako. Potresem še z naribanim parmezanom in okrasim z baziliko. Zdaj pa še samo DOBER TEK!

Špagete včasih ne polijem z hladno vodo – takrat jih prelijem z malo olivnega olja, da se ne sprimejo. Poizkusite še vi, boste videli, kaj vam bolj odgovarja.

P.s.: Imate vprašanje zame? Pišite na facebook stran: Kaj kuhati danes?

 

  • « Prejšnja stran
  • 1
  • 2
  • 3
  • Naslednja stran »

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se