Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Solata po grško

Solata po grško je sestavljena iz veliko različnih zelenjav, seveda ne smeta manjkati feta sir in olive. Takšna solata bo odlična predjed, jaz pa si jo občasno pripravim tudi kot glavno jed. Pa naj bo čas kosila ali čas večerje.

Kdaj jo boste vi pripravljali je vaša stvar.

Za 4 osebe približno potrebujete:Solata po grško

  • Zeleno papriko – 1 veliko

  • Paradižnik – 3 srednje

  • Kumari – 2-3 mladi (ni jih potrebno lupiti)

  • Olive – cca 10 dag

  • Feta sir – cca 15 dag

  • Čebula – 1 – po možnosti rdeča

  • Olivno olje – malo

  • Sol in origano

Papriko, kumare in paradižnik narežemo na ne preveč male kose. Čebulo narežemo na lističe. Vse skupaj damo v servirno skledo, dodamo še na kocke narezan feta sir , malo posolimo in dodamo olivno olje. Vse skupaj rahlo premešamo in posujemo z origanom. Takoj postrežemo. Ja, ja, vinček še manjka. Pa DOBER TEK!

Krompirjeva solata

 

Načinov, kako pripraviti krompijevo solato, je veliko. Moj način je zelo enostaven in vsaj za našo družino zelo okusen. Vzame mi malo časa in malo denarja.

Za 4 osebe potrebujemoKrompirjeva solata

  • Krompir – 1kg

  • Čebula – 1 srednja

  • Olje – količina po občutku – (zame obvezno bučno)

  • Kis – po občutku (jaz sem zagovornik domačega jabolčnega kisa)

  • Sol, poper

Krompir operete in ga skuhate. Ko je kuhan, mu odlijte vročo vodo in prilijte mrzlo. Ko je krompir dovolj ohlajen (mora biti še precej topel), da ga lahko držimo, ga olupimo in narežemo na tanke lističe. Pridamo na lističe narezano čebulo (lahko tudi strok česna), solimo in prilijemo bučno olje (ali pa vam ljubo olje). Dobro premešamo in ga zalijemo z kisom (po potrebi prilijemo vode).

Koliko boste dali kisa je odvisno od vas. Zame je krompirjeva solata dobra takrat, ko je resnično dobro premešana (že kar kašasta) in vsebuje toliko tekočine (kis z vodo), da je solata zelo, zelo sočna. Vendar nikakor ne sme tekočina plavati po krompirju. Verjetno imate vi že utečen način priprave take solate… V tako solato lahko vmešate tudi žlico ali dve majoneze.. nekateri to obožujejo.

Predno krompirjevo solato postrežemo, jo še popopramo. Odlično se bo prilegala k marsikateri  jedi : dunajskemu zrezku, pleskavici, pečenemu piščancu, ocvrtemu osliču in še in še….Pa DOBER TEK.

  • « Prejšnja stran
  • 1
  • …
  • 4
  • 5
  • 6

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se