Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Rulada s kostanjevo kremo

Zelo okusna je tudi rulada s kostanjevo kremo.

Za pripravo potrebujem:Rulada s kostanjevo kremo

  • jajca – 4 kom

  • sladkor – 60 g

  • moko – 125 g

  • pecilni prašek – ½ zavitka

  • vanilijev sladkor – 1 kom

  • malo soli – ščepec

Za nadev:

  • kostanjev pire – cca 300 – 350 g (naredimo ga iz svežega kostanja ali pa kupimo v pločevinki)

  • želatino – 4 liste

  • sir mascarpone – 200 g

  • vanilijev sladkor – 1kom

  • rum – 2 žlici

  • mleko – 50 ml

  • sladkor – 80 g

  • sladko smetano – cca 200 ml

Pečico segrejem na 200 st.C.

Najprej ločim rumenjake od beljakov in iz beljakov stepem čvrsti sneg. Rumenjakom dodam sladkor in vanilijev sladkor ter jih penasto stepem, toliko, da malo narastejo. Postopoma dodam moko, pomešano z pecilnim praškom. Nazadnje dodam še sneg in ga s kuhalnico počasi vmešam v jajčno zmes.

Pekač obložim z peki papirjem in testo enakomerno razmažem po pekaču. Pečem ga cca 10 minut, tako, da je svetlo rjav. Pečeno biskvitno testo zvrnem na vlažno servieto, odstranim peki papir, ter ga skupaj z krpo zvijem v zvitek. Malo ga pustim, potem ga razvijem, da se mi ne prime na servieto in ga še enkrat na rahlo zvijem samega brez serviete.

Želantino namočim. Sladkor, vanilijev sladkor, kostanjev pire, mascarpone in rum dobro premešam. Mleko malo segrejem in vanj namočim ožeto želantino. Ob stalnem mešanju, postopoma dodajam kremo. Nazadnje še na rahlo primešam čvrsto stepeno sladko smetano.

Dobljeno kremo namažem na biskvitno testo, nato ga zvijem. Rolado narahlo preložim na servirni krožnik.

Če želite jo lahko potrosite z sladkorjem v prahu.

Sorodni recepti:

Orehova rulada
Kostanjeva krema

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se