Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Skutin zavitek

 

Jaz in skuta sva vedno bili veliki prijateljici. Ne glede na kje, kdaj in na kakšen način sva se srečali. Zame je povsod dobrodošla. 

Tudi skutin zavitek je vedno in povsod  dobrodošla sladica.

Za pripravo potrebujemo:Skutin zavitek

  • vlečeno testo – 1 zavitek (medaljo tistemu, ki si je izmislil že pripravljeno testo)

  • pusto skuto – cca 1 kg (kako „mastno“ boste vi uporabljali, se sami odločite, jaz dam tisto, ki jo imam pri roki)

  • kislo smetano – mali lonček (se vam zdi premalo, pa jo dodajte še kaj)

  • jajce – eno

  • oprane rozine – 2 – 3 pesti (če jih ne marate, niso obvezne)

  • sladkor – malo

  • vanilijev sladkor – 1 zavitek

Priprava je enostavna kot „pasulj“!

Vse sestavine (razen testa, seveda) dobro premešamo in vsak list testa posebej, namažemo z pripravljeno maso. Namazan list testa zvijemo in položimo eden do drugega, v namaščen pekač. Tako naredimo z vsemi plastmi testa. Na koncu jaz običajno po vrhu namažem še z ali stopljenim maslom ali z stepenim jajcem, kateremu sem dodala malo kisle smetane. Odločitev je vaša.

Pekač damo na cca 180 st.C segreto pečico in ga pečemo cca 30 do 40 min.

Zdaj še samo počakamo (to je najtežji del peke), da se zavitek speče in ko je pečen, pekač previdno vzamemo iz pečice. Če nočete, da bi skorjica „hrustala“ potem zadnjih pet minut izklopite pečico, jo na pol odprite in pustite, da se kožica malo omehča. Na poljubne kose narezan zavitek lahko za tiste, ki se ne bojijo „sladkorne“, po vrhu še malo potrosite sladkor v prahu. Pa DOBER TEK!

  • « Prejšnja stran
  • 1
  • …
  • 4
  • 5
  • 6

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se