Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kostanjev puding

Kostanjev puding je tudi ena izmed imenitnih kostanjevih jedi.

Za pripravo (4 osebe ) potrebujem:Kostanjev puding

  • kuhanega kostanja – 40 dag

  • mleko -cca 3 dl

  • mleti orehi – 15 dag (ali mleti mandlji)

  • maslo – cca 12 dag

  • jajca – 5kom

  • sladkor – cca 15 dag

  • rum – cca 4 žlice

  • vanilijev sladkor – 1 kom

  • sladka smetano – cca 3 dl

  • sladkor sladkor 5 dag

  • maščoba in moka za model

Kostanj dobro operem, ga križem prerežem in ga par minut kuham. Nato ga odcedim, malo ohladim in olupim obe kožici. Medtem zavrem mleko, skupaj z vaniljevim sladkorjem. V vrelo mleko dam kuhati olupljeni kostanj in ga kuham do mehkega. Ko je kostanj kuhan, vse skupaj dobro pretlačim (palični mešalnik). Ko se pire ohladi, mu po stopama pričnem dodajati rumenjake, sladkor, pomešan z maslom, zmlete orehe in liker. Dobro premešam in nazadnje dodam še iz beljakov narejen trdi sneg. Vse skupaj narahlo premešam. Modelčke za puding dobro namažem in potrosim z moko. Puding naložim v namazane modelčke in dam kuhati na sopar. Kostanjev puding kuham cca 1 uro. Postrežem ga z stepeno smetano.

 Nasvet:  Ko naberete kostanj, priporočam, da ga  pustite nekaj časa, da se “spočije” (2-3), vendar ne predolgo, ker se vam bo drugače pokvaril-črvi, saj veste. Malo odležan bo bistveno bolj okusen. Jaz ga nasujem kar v plastične zabojčke in ga postavim nekam na temno.

Sorodni recepti:

Enolončnica z kolerabo in kostanji
Pečen kostanj
Kostanjeva torta
Kostanjeva kremna juha

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se