Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kostanjev pire

Končno zoper zorijo kostanji. Ena izmed odličnih sladic je tudi kostanjev pire.

Za izdelavo potrebujem (4 osebe):Kostanjev pire

.    olupljeni kostanj – 1/2 kg

  • sladkor v prahu – cca 6-7dag
  • rum – 1-2 žlici
  • vanilijev sladkor

Kostanj skuhamo, olupimo in dobro pretlačimo (z paličnim mešalnikom). Dodamo  vaniljev sladkor in rum. Vse skupaj dobro premešamo. Kako boste servirali, se sami odločite. Pripravljeni kostanjev pire  lahko skozi sito potisnemo kar na servirni krožnik in okrasimo z stepeno sladko smetano in si vsak naloži sam. Še boljše pa je, če ga kar porazdelite po porcijah in vsakemu posebej servirate. Saj veste, da ne bo prepira, kdo je več pojedel. Kostanjev pire je namreč odlična sladica.

P.s.: Velika uganka je, kako najlažje olupiti kostanje. Več načinov je, vendar vsak vzame nekaj časa. Pomembno je, da kostanji nekaj časa doma od ležijo (ne predolgo – 2-3 dni). Ne samo, da se lažje lupijo, tudi bolj okusni so. Jaz jih skuham, pa ne čisto preveč, ker se potem pri lupljenju čisto razletijo. Nato jih pustim, da se kar v vodi ohladijo. Nato jih včasih lupim čisto normalno. Najprej kostanj malo na debelejšem delu odrežem, nato olupim zgornjo, potem še spodnjo kožico. Včasih jih pa kar razpolovim in jih stisnem skozi stiskalnico za česen. Oboje je sicer zamudno, a vendarle se splača.

Sorodni recepti:

Slan kostanjev pire

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se